SEARCH

The environmentally-friendly Lotus Square Art Centre in Zhuhai

by Simon Yuen on Apr 11, 2016 in Architecture
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on Sina WeiboShare on Tencent WeiboEmail this to someone

Lotus Square Art Centre in Zhuhai, Guangdong, is complet with plenty of environmentally-friendly features

The Art Centre, located in the northeast corner of Hengqin Island in Zhuhai, close to Shizimen Commercial District and right next to Macau, was designed by Raynon Chui Design with the idea of being green meet the demand of low power consumption, high efficiency and low level of pollution.

unnamed (2)

Environmentally-friendly features include a rainwater collection system, which helps collect rainwater from the roof and ground floor and is used in the filtering system for irrigation. Also, the walls are made of low emissivity glass to reflect heat and allow natural sunlight to penetrate.

unnamed (3)

The outline of Lotus Square Art Centre is designed as a fish and is constructed in earth-covering form to occupy the roof to the ground. The central area of the building is made translucent to develop grey space connecting the internal and external space. Sculptures and artworks are installed to enhance the sense of art.

unnamed (1)

 

, , , , ,
Top