SEARCH

Mise en abyme

by Sophie Cullen on Aug 7, 2015 in Architecture
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on Sina WeiboShare on Tencent WeiboEmail this to someone
Photo by Youngchae Park

Photo by Youngchae Park

Studio_GAON has designed a building in the Seoul district of Non-Hyeon Dong that frames the landscape from every side

Entitled mise en abyme, and referring to the limitless image effect produced from placing two mirrors directly opposite one another, the project houses office space, a photography studio and incorporates a parking garage too. Studio_GAON designed a cube-shaped building with frames continually overlapping inside to make superimposed spaces. Sitting in an affluent area of Gangnam, the build is surrounded by a range of residential and commercial buildings, thanks to the development that the area has seen over the past 40 years, and the frames filter this ever-changing landscape.

mise en abyme (21)

Photo by Youngchae Park

With the vertical level of each corner of the site being different, expression of the building was thus influenced directly. Entered through the sunken stairs from the lowest level of the road, the photography studio sits in the second basement, while the first basement lets in an abundance of sunlight through a long, high window. The first floor incorporates both the entrance and the parking garage, and the second floor offices each frame different scenery. By creating different frames on each floor, the building embodies a repeated and transient flow of time and character.

mise en abyme (9)

Photo by Youngchae Park

 

 

 

 

, , , , , ,
Top