SEARCH

Linehouse unveils NIO Brand Creative Studio Shanghai

by Sophie Cullen on Dec 19, 2016 in Architecture , Interiors
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on Sina WeiboShare on Tencent WeiboEmail this to someone
All images by Dirk Weiblen; courtesy of Linehouse

All images by Dirk Weiblen; courtesy of Linehouse

Shanghai-based architecture firm Linehouse has recently created the NIO Brand Creative Studio Shanghai for Chinese electric car start-up NextEV in Xintiandi

Seeking a design that reflects its ethos of high quality and performance, Next EV – an electric car start-up – commissioned Linehouse to create the NIO Brand Creative Studio Shanghai. The final result is a dynamic 250sq-m space that suits the company and allows for creative growth.

Linehouse-NextEV-NIO-WEB_sRGB-66x-800

The company inserted an inhabitable oak wood-wall into the centre of the space, a structure that fluidly shifts to create different pockets within the space that can be utilsed in different ways. The central enclosure forms the studio's primary working area, while the surrounding negative space can be inhabited as meeting rooms and for social engagement.

This wooden apparatus also operates as desks, shelving, and a screening mechanism, offering privacy and transparency between the private and public areas of the studio.

Linehouse-NextEV-NIO-WEB_sRGB-364-X-800

A glass skin is layered on the timber shell, and the location of the skin shifts from the interior to the exterior of the structure, allowing the occupiable side of the wall to alternate. The glass is etched with a white vertical gradient from opaque to translucent at the lower level, offering privacy for users, and clear sightlines at the higher level. The glass screen provides an ephemeral quality to the office allowing light to filter through, and diffused perspectives throughout.

Linehouse also took home two Certificates of Excellence at Perspective’s recent A&D Trophy Awards.

 

, , , , , , ,
Top