SEARCH

The Roundhouse by 4N design architects

by Sophie Cullen on Apr 5, 2016 in Products
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on Sina WeiboShare on Tencent WeiboEmail this to someone

4N design architects has created The Roundhouse in Wan Chai, a hip and cosy craft beer bar

Approached by a beer importer cum bar operator to design The Roundhouse in downtown Wan Chai, Hong Kong, the team’s biggest challenge was the limited space on both floors of the space. The bar required a kitchen, bar area, space for beer storage and appropriate seating, so the firm opted to put the large beer fridge onto the mezzanine floor while creating several beer pipes that run vertically to the ground floor bar that function as both beer transmission pipes as well as becoming a conceptual feature.

L1020160

The ground floor then acts as the main part of business operation where kitchen and bar are located, while the Mezzanine floor became a speak-easy private area. Inspired by a brewery setting, over 30 choices of beer are displayed through bar taps along the bar counter.

L1020293

Brown, white and black are used throughout the space, with red being the focus color. On the four-metre-high shop front, four pieces of industrial looking metal C-Channels have been used to create a striking facade to the establishment.

 

, , , , , ,

Recent Posts

  • IMG_0526

    FOAID


    India's Festival of Architecture and Interior Designing (FOAID) has entered its 5th year

    Posted on Dec 4, 2018
    View
  • Fine_test3

    Plans for the future


    Hong Kong architectural designer Barrie Ho reflects on 20 years of pushing the boundaries – and looks to the next 20

    Posted on Dec 4, 2018
    View
  • MahaNakhon by Buro Ole Scheeren © Buro-OS_13 Photo by Wison Tungthunya

    Pixels


    Büro Ole Scheeren’s MahaNakhon Tower in Bangkok, Thailand's tallest building finally marks its completion

    Posted on Nov 26, 2018
    View
  • 17_BIG_DONG_Dortheavej_Image20by20Rasmus20Hjortshoj

    Homes for all


    Bjarke Ingels Group has designed and completed a social-housing project, Dortheavej in Copenhagen

    Posted on Nov 26, 2018
    View
Top