• SUBSCRIBE NOW
SEARCH

Exhibition space design by noiz

by Sophie Cullen on Sep 1, 2015 in Products
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on Sina WeiboShare on Tencent WeiboEmail this to someone
Photo: Courtesy of Tina Keng Gallery
Art work: Peng Wei
Space design: noiz

Photo: Courtesy of Tina Keng Gallery Art work: Peng Wei Space design: noiz

noiz architectural practice has recently completed the design for an exhibition by renowned Chinese artist Peng Wei

Running until September 20 at the Taiwan National Museum of History, Coming Full Circle is the latest exhibition by Chinese artist Peng Wei. Noiz intended to create a space that was sensitive to air, reflecting the impression of the artist’s work. As her art is delicate and sensitive, so too, the design incorporates elements of light, white and bright.

Photo: Courtesy of Tina Keng Gallery Art work: Peng Wei Space design: noiz

  Photo: Courtesy of Tina Keng Gallery
Art work: Peng Wei
Space design: noiz

Photo: Courtesy of Tina Keng Gallery Art work: Peng Wei Space design: noiz

Photo: Courtesy of Tina Keng Gallery
Art work: Peng Wei
Space design: noiz

Another key element that noiz has incorporated into the design is the idea of travel. The exhibition space is arranged as a narrative – a single path or experience of moving through time. The first area is a narrow corridor with randomly positioned triangular columns, which represent typical Chinese picturesque landscape and its miniature imitation – a Chinese rock garden signifying the essence of experience in traveling.

Photo: Courtesy of Tina Keng Gallery Art work: Peng Wei Space design: noiz

Photo: Courtesy of Tina Keng Gallery
Art work: Peng Wei
Space design: noiz

Photo: Courtesy of Tina Keng Gallery Art work: Peng Wei Space design: noiz

Photo: Courtesy of Tina Keng Gallery
Art work: Peng Wei
Space design: noiz

The triangular motif is repeated into the main hall as super-long horizontal display tables rotate in random angles. They suggest a surface of wavy water when crossing a river, which is reminiscent of ancient travelers. Lights have been used extensively through the design to create a light and airy experience for viewers.

, , , , , , ,

Recent Posts

  • “Fifty-two years of marathons”: Sir Terry Farrell is justifiably
proud of his Royal Town Planning Institute Gold Medal

    Postmodern reflections


    Sir Terry Farrell speaks to Perspective about Hong Kong’s accidental planning and his relationship with Nicholas Grimshaw

    Posted on Jan 16, 2018
    View
  • 2017 RCR BellLlocWinery_1

    Pritzker Prize predictions


    The 2018 edition of the Pritzker Prize marks the 40th anniversary of the esteemed architectural accolade

    Posted on Jan 15, 2018
    View
  • The W1 London (2)

    Luxury London living


    The W1 London, an eagerly anticipated boutique development on Marylebone High Street with a rich musical history, has just been unveiled.

    Posted on Jan 11, 2018
    View
  • The Bund Finance Centre is a 420,000sqm mixed-use waterfront development on the Bund of Shanghai Photo: Foster + Partners and Heatherwick Studio

    On the waterfront


    The Bund Finance Center, a huge mixed-use waterfront development, reconnects Shanghai’s old and new

    Posted on Jan 2, 2018
    View
Top