SEARCH

W.Design completes residence in Beijing

by Sophie Cullen on Jul 31, 2015 in Lifestyle
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on Sina WeiboShare on Tencent WeiboEmail this to someone

W.Design has recently unveiled the interior design for the new COFCO Ruifu residence in Beijing

The high-end luxury mansion is a courtyard villa whose interior design has been inspired by classical Chinese gardens. W.Design were asked to complete the interior decoration and furnishing of both the residence and the representative building complex, creating the atmosphere found in a northern-Chinese mansion.

10-Wu-Bin-Ruifu Model-Residence-restaurant

A three halls design concept was used for the atrium, with the living room acting as an extension of the courtyard on the first floor. Marble and timber elements are utilised to create a harmonious feeling throughout. A spiral staircase moves from the first floor up to the second, where the master and twin bedrooms are located. Landscape paintings and colourful furniture are added to create dynamic focal points in each.

02-Wu-Bin-Ruifu Model-Residence-staircase

The staircase continues down to the basement where a vertical library has been conceived by the architect. A pond mirrors the book collection to create reflections and encourage relaxation. Continuity is achieved between in the indoor and outdoor space by the use of natural materials. Black stones and wood are used in conjunction with metallic copper finishes against white and grey.

01-Wu-Bin-Ruifu Model-Residence-courtyard 05-Wu-Bin-Ruifu Model-Residence-staircase-restaurant

, , , , ,

Recent Posts

  • IMG_0526

    FOAID


    India's Festival of Architecture and Interior Designing (FOAID) has entered its 5th year

    Posted on Dec 4, 2018
    View
  • Chinachem’s Parc Inverness has the BEAM Plus Final Gold rating, while soft landscaping covers more than 40 per cent of the site

    Green buildings


    Buildings have long been rated for environmental responsibility and energy efficiency, but now there’s a health check for well-being

    Posted on Dec 4, 2018
    View
  • Fine_test3

    Plans for the future


    Hong Kong architectural designer Barrie Ho reflects on 20 years of pushing the boundaries – and looks to the next 20

    Posted on Dec 4, 2018
    View
  • MahaNakhon by Buro Ole Scheeren © Buro-OS_13 Photo by Wison Tungthunya

    Pixels


    Büro Ole Scheeren’s MahaNakhon Tower in Bangkok, Thailand's tallest building finally marks its completion

    Posted on Nov 26, 2018
    View
Top