• SUBSCRIBE NOW
SEARCH

Shinkoji Temple by Mamiya Shinichi Design Studio

by Sophie Cullen on Mar 7, 2016 in Lifestyle
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on Sina WeiboShare on Tencent WeiboEmail this to someone

Mamiya Shinichi Design Studio has recently completed Shinkoji Temple in Aichi, Japan

Located in an old town in Minami-ku Nagoya, the temple was designed to connect both sky and town. The multi-purpose space was thoughtfully created by the designers to attract people and to also perform as a public space in the town. By looking at the history of temple architecture, the firm noted the importance of creating a symbolic roof, and thus developed a thin and large single-pitch roof with 5m-gables that welcomes guests.

Shinkoji_07

The two pillars that frame the building are likened to temple gates, and divide the building east and west by diagonally connecting 3.6m-high girders —turning the road leading to the temple into part of the visual experience. Honzon, a principal object of worship, was arranged facing west on the first floor worship place. Vertically piercing the space are three top lights representing the three jewels: Butsu (Buddha), Ho (Dharma) and So (Sangha), the light shining down upon the top of the honzon provides a bright and friendly atmosphere.

Shinkoji_14

 

, , , , , , , , ,

Recent Posts

  • Main photo updated

    Incubation architecture


    BARRIE HO Architecture hosts exhibitions about incubation architecture at the Royal Institute of British Architects, London – and soon in Hong Kong

    Posted on Sep 21, 2017
    View
  • Frank Leung surveys his creation at ArtisTree

    Dramatic art


    Hong Kong art space ArtisTree transformed into a dynamic open-box concept performance venue

    Posted on Sep 19, 2017
    View
  • 1

    Land Lord


    Landscape designer and architect Raddle Siddeley on why landscapes should look great naked

    Posted on Sep 19, 2017
    View
  • Square and boxy, internally House W tells a story of soaring ceilings, vast skylights and an entire wall composed of glass panels on the garden elevation

    Heat exchange


    House W in Beijing overcomes challenges of heat insulation for maximum energy efficiency

    Posted on Sep 19, 2017
    View
Top