SEARCH

RIGI Design creates unique waiting area at kids dental clinic in Tianjin, China

by Sophie Cullen on Sep 14, 2016 in Lifestyle
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on Sina WeiboShare on Tencent WeiboEmail this to someone
All images by  BIAN Huan-Min

All images by BIAN Huan-Min

Chinese interior design firm RIGI Design has completed a waiting area for a children’s dental clinic that feels like a home away from home

We all know how daunting the dentist can be for children, especially with surgeries that are sterile and outdated. In Tianjin, china, RIGI Design – led by Liu Kai – has turned that preconception on its head by injecting colour and life into a Pediatric Dental centre in the city.

05_front desk area

Working alongside the owner, RIGI Design decided to use circles as the basic design element, and warm materials such as wood were brought in to lighten the existing space. A bright colour palette was used alongside paler hues and fun shapes in the waiting area, to create a lively play area for children in the waiting room.

10_space within space

Minimal signage was utilised throughout the space to transform the atmosphere from a typical medical-type interior to somewhere more relaxed. By treating the space as if it was a typical home interior rather than a dental clinic, the designers have managed to create an inviting area for both children and their families.

12_A blackboard that could be doodling on

 

, , , , , , ,

Recent Posts

  • IMG_0526

    FOAID


    India's Festival of Architecture and Interior Designing (FOAID) has entered its 5th year

    Posted on Dec 4, 2018
    View
  • Fine_test3

    Plans for the future


    Hong Kong architectural designer Barrie Ho reflects on 20 years of pushing the boundaries – and looks to the next 20

    Posted on Dec 4, 2018
    View
  • MahaNakhon by Buro Ole Scheeren © Buro-OS_13 Photo by Wison Tungthunya

    Pixels


    Büro Ole Scheeren’s MahaNakhon Tower in Bangkok, Thailand's tallest building finally marks its completion

    Posted on Nov 26, 2018
    View
  • 17_BIG_DONG_Dortheavej_Image20by20Rasmus20Hjortshoj

    Homes for all


    Bjarke Ingels Group has designed and completed a social-housing project, Dortheavej in Copenhagen

    Posted on Nov 26, 2018
    View
Top