SEARCH

Viewpoint Studio creates nostalgic dining location in Chinatown

by Simon Yuen on Dec 13, 2016 in Interiors , Lifestyle
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on Sina WeiboShare on Tencent WeiboEmail this to someone

Design firm Viewpoint Studio has created the interiors for new restaurant Ding Dong in Singapore

London- and Singapore-based design agency Viewpoint Studio has recently completed the interiors for modern Southeast Asian restaurant Ding Dong in Singapore’s Chinatown.

Located on the ground floor of a shophouse on Amoy Street, Ding Dong’s interiors drew inspiration from Chinatown in the 1970s to 1980s. Led by Voon Wong, the design team created the walls covered by custom-designed wallpapers, which is composed of vintage film posters with an Asian cinematic theme, creating a backdrop that provides immediate intrigue before fading into the background.

exterior-of-ding-dong-singapore-01-darren-soh

Some of the most prominent design elements in the restaurant are the white lattice grilles, inspired by the traditional wrought iron trellising,  a typical feature throughout Southeast Asia. By applying such a feature, the restaurant has natural divisions within the space without any obstruction.

interior-of-ding-dong-singapore-13-darren-soh

The open-kitchen and counter-seating layout is where guests are able to observe and interact with the chefs as their food is being prepared. The brass-clad counter separates the service and served spaces and overhead, white steel-framed shelving and a glass box define the open bar and kitchen zones respectively, while the glass box envelops the existing skylight, a common feature in shophouse architecture.

interior-of-ding-dong-singapore-24-darren-soh

, , , , , , ,

Recent Posts

  • r_hjortshoj_-_noma_web-332_original

    NOMA 2.0


    The award-winning restaurant worked with BIG to create a new home and restaurant village just outside of Copenhagen’s city center

    Posted on Oct 15, 2018
    View
  • Lacime Architects

    Poetic justice


    Traditional Suzhou architectural forms are reborn in the award-winning Dajia community villas by Lacime Architects

    Posted on Oct 9, 2018
    View
  • DSC_4035

    Prison break


    Perspective takes a closer look at Hong Kong’s largest revitalisation project, Tai Kwun: from colonial-era relic to 21st-century hub for art and culture

    Posted on Oct 6, 2018
    View
  • 9. The Hall

    Run of the mills


    The Mills – a new cultural complex, creative co-working space and start-up hub pays homage to Hong Kong’s golden era in the textile industry

    Posted on Oct 4, 2018
    View
Top