SEARCH

Unveiling Woods Bagot's new Beijing HQ

by PHOEBE LIU on May 16, 2012 in Interiors
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on Sina WeiboShare on Tencent WeiboEmail this to someone

In relocating its office to Beijing’s trendy Sanlitun Village, Woods Bagot created a mix of space types at its new studio to precisely match the work styles of its staff

In the heart of Sanlitun, Beijing’s vibrant design district, Woods Bagot’s Beijing Studio is a modern, dynamic ‘design house’ boasting world-class design typologies promoting ‘Real Time Working’ — what the firm refers to in creating a mix of space types that fit in with the different work requirements of its multi-disciplinary staff. “Business and team performance is the key driver,” says Vince Pirrello, Asia executive chairman, Woods Bagot. “We enable this using ‘follow me’ technology and full mobility.”

The brief was to create a workplace that would act as one of the key hubs in the company’s global studio. “To enable our global studio model, the workspace integrates a high level of technology to allow occupants to work anywhere, anytime. It is a new workstyle that Woods Bagot has incorporated by providing flexibility,” Pirrello says.

‘Real Time Working’ is embodied via a fundamental change in the provision of space and breaks the one-person/one-desk model, but avoids the more usual replacement concept of ‘hot desking’. Instead, it provides for a range of bespoke, tailored settings dedicated to different work tasks, job functions and people profiles. The site for the new studio in an old apartment building provided Woods Bagot with an opportunity to create this ‘Design House’.

“The contrasting architectural languages assist in defining the interior planning and in creating a diversity of types of spaces within the workplace,” explains Pirrello.

Read the full story, ‘Made to measure’, in the June 2012 issue of Perspective magazine! 

Recent Posts

  • Lakhta Center Europe's tallest tower

    New heights


    Construction is nearing completion on Europe’s tallest tower, Lakhta Center in St Petersburg, Russia

    Posted on Oct 23, 2018
    View
  • r_hjortshoj_-_noma_web-332_original

    NOMA 2.0


    The award-winning restaurant worked with BIG to create a new home and restaurant village just outside of Copenhagen’s city center

    Posted on Oct 15, 2018
    View
  • Lacime Architects

    Poetic justice


    Traditional Suzhou architectural forms are reborn in the award-winning Dajia community villas by Lacime Architects

    Posted on Oct 9, 2018
    View
  • DSC_4035

    Prison break


    Perspective takes a closer look at Hong Kong’s largest revitalisation project, Tai Kwun: from colonial-era relic to 21st-century hub for art and culture

    Posted on Oct 6, 2018
    View
Top