• SUBSCRIBE NOW
SEARCH

The Landwave by PAL Design Group

by Simon Yuen on Jan 27, 2017 in Interiors
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on Sina WeiboShare on Tencent WeiboEmail this to someone

Hong Kong design firm PAL Design Group has unveiled The Landwave, the interior space for a financial company in Shanghai featuring an array of bright colours

Located in the heart of Shanghai, The Landwave is a project recently completed by PAL Design Group and home to the offices of a financial company. The firm injected a range of creative and unique design solutions into the project, and the result is a relaxing environment, quite different from the status quo.

the-landwave-5

Led by Patrick Leung, founder and principal designer of the group, the design team focused on creating a fluid landscape to create a new type of energy throughout the interiors. The office consists of both positive and negative spaces, offering flexibile usability for rooms and individual zones.

 

the-landwave-2

Spanning about 2,500 sq.ft, the office features warm touches, achieved by the utilisation of white Corian and natural timber. An orange floor was used in certain areas of the project to highlight different zones.

the-landwave-1

For the enclosed space, glass walls were installed to separate private spaces and communal areas, while the fluid curves integrate naturally into other areas in the office, providing a relaxing ambience for staff.

, , , , , , ,

Recent Posts

  • unnamed (1)

    The spaceship has landed


    MAD designs new futuristic headquarters for Faraday Future in California

    Posted on Aug 15, 2017
    View
  • Hilton Jinan South Hotel & Residences offers panoramic views of the nearby mountains, springs and lush scenery

    Dual luxury


    Wilson Associates designs luxury hotels in China and Japan

    Posted on Aug 15, 2017
    View
  • Chu Chih-Kang’s Fangsuo bookstore, Chengdu

    On the cutting edge


    Seven leading designers on redefining China's architectural and design landscape

    Posted on Aug 1, 2017
    View
  • Portal-like frames, part of the original structure, change the view as one moves around the house

    Old becomes new


    Japan’s Apollo Architects renovates old family house in Tokyo

    Posted on Aug 1, 2017
    View
Top