• SUBSCRIBE NOW
SEARCH

SUMIYOSHIDO Kampo Lounge

by Sophie Cullen on Jan 6, 2016 in Interiors
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on Sina WeiboShare on Tencent WeiboEmail this to someone

Japanese design office id has created a modern look for acupuncture and moxibustion clinic SUMIYOSHIDO Kampo Lounge

At SUMIYOSHIDO Kampo Lounge, doctors prescribe wholly oriental medicines. Located in Aichi Prefecture, Japan, the space is surrounded by shelves, harking back to the days when these were often seen in many pharmacies. Open drawers are designed to display natural medicine samples, allowing people to feel and interact with each product.

id_sumi_for_frame_12_rgb

A mint green colour has been used throughout the dispensary part of the project, expressing the world of herbal medicine. In contrast, the clinic for acupuncture and moxibustion is a quiet space of uniform white. Thick curtains have been integrated into the examination room to help soften the atmosphere for users.

id_sumi_for_frame_11_rgb

id_sumi_for_frame_09_rgb

The project has a particularly striking effect as it is on the ground level looking onto a street. With the juxtaposition of the mint green and the white, a clear division shows that the one building has two very different spaces that are used for two very different purposes.

id_sumi_for_frame_10_rgb

 

, , , , , , , , ,

Recent Posts

  • unnamed (1)

    The spaceship has landed


    MAD designs new futuristic headquarters for Faraday Future in California

    Posted on Aug 15, 2017
    View
  • Hilton Jinan South Hotel & Residences offers panoramic views of the nearby mountains, springs and lush scenery

    Dual luxury


    Wilson Associates designs luxury hotels in China and Japan

    Posted on Aug 15, 2017
    View
  • Chu Chih-Kang’s Fangsuo bookstore, Chengdu

    On the cutting edge


    Seven leading designers on redefining China's architectural and design landscape

    Posted on Aug 1, 2017
    View
  • Portal-like frames, part of the original structure, change the view as one moves around the house

    Old becomes new


    Japan’s Apollo Architects renovates old family house in Tokyo

    Posted on Aug 1, 2017
    View
Top