• SUBSCRIBE NOW
SEARCH

siDE Architects completes duplex that is inspired by a studio apartment

by Sophie Cullen on May 4, 2016 in Interiors
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on Sina WeiboShare on Tencent WeiboEmail this to someone

Hong Kong-based siDE Architects has recently completed a duplex that references the open-plan lay out typically found in a studio apartment

All the private space of the home is located on the upper floor, with the master bedroom opening fully into the master bathroom, without a door or a wall. The bathroom includes stand alone fixtures and sits next to the landscaped deck area to which it is connected by a foldable glass door.

IMG_4843

The entrance on the lower floor is framed by artwork at the doorway, and is connected with a tailor-made see-through screen as a handrail on the staircase, hinting to the upper floor above. The entrance flows into the dining room, the living room, the kitchen and the study area, with a view of Victoria Harbour visible beyond.

IMG_4934

A hidden staircase gives the owner a convenient, direct-access route to the working area below the master bedroom. This study area incorporates different sized drawers, sliding baskets for the printer, and revolving trays, so as to best utilise the space.

IMG_4849

 

, , , , , , ,

Recent Posts

  • Main photo updated

    Incubation architecture


    BARRIE HO Architecture hosts exhibitions about incubation architecture at the Royal Institute of British Architects, London – and soon in Hong Kong

    Posted on Sep 21, 2017
    View
  • Frank Leung surveys his creation at ArtisTree

    Dramatic art


    Hong Kong art space ArtisTree transformed into a dynamic open-box concept performance venue

    Posted on Sep 19, 2017
    View
  • 1

    Land Lord


    Landscape designer and architect Raddle Siddeley on why landscapes should look great naked

    Posted on Sep 19, 2017
    View
  • Square and boxy, internally House W tells a story of soaring ceilings, vast skylights and an entire wall composed of glass panels on the garden elevation

    Heat exchange


    House W in Beijing overcomes challenges of heat insulation for maximum energy efficiency

    Posted on Sep 19, 2017
    View
Top