• SUBSCRIBE NOW
SEARCH

Roco Life House

by Simon Yuen on Feb 18, 2016 in Interiors
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on Sina WeiboShare on Tencent WeiboEmail this to someone

Chinese designer Lin Kaixin has recently completed the interior of Roco Life House in Fuzhou  

Designer Lin Kaixin and his team have completed a project in Fuzhou, China that showcases harmonious living.

+ú+¦ ROCOLIFE¦O027-1

Roco Life House consists of four areas: a retail zone, a multi-purpose function area, a restaurant and a library. Lin’s design approach is to embrace diversity and break the boundaries of different styles. Also, the design team has put plants and books in every corner, conveying the message of delicate and spiritual lifestyle.

+ú+¦ ROCOLIFE¦O019

The project was completed in a period of one month only, but the design did not compromise on quality. Two sides of Roco Life House are made of glass, allowing customers both outside the shopping mall and at the same floor to get a glimpse of the internal space. Also, original architectural columns are preserved and painted in blue and white, for decoration and to create a more visually appealing space.

+ú+¦ ROCOLIFE¦O008-1

“Roco Life House is not yet finished actually. The owner may put in more products in future and I believe that this will make the place even better,” says Lin.

 

 

, , , , , , , , ,

Recent Posts

  • unnamed (1)

    The spaceship has landed


    MAD designs new futuristic headquarters for Faraday Future in California

    Posted on Aug 15, 2017
    View
  • Hilton Jinan South Hotel & Residences offers panoramic views of the nearby mountains, springs and lush scenery

    Dual luxury


    Wilson Associates designs luxury hotels in China and Japan

    Posted on Aug 15, 2017
    View
  • Chu Chih-Kang’s Fangsuo bookstore, Chengdu

    On the cutting edge


    Seven leading designers on redefining China's architectural and design landscape

    Posted on Aug 1, 2017
    View
  • Portal-like frames, part of the original structure, change the view as one moves around the house

    Old becomes new


    Japan’s Apollo Architects renovates old family house in Tokyo

    Posted on Aug 1, 2017
    View
Top