SEARCH

Refurbishment of Fortnum & Mason's staff restaurant

by Simon Yuen on Dec 1, 2015 in Interiors
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on Sina WeiboShare on Tencent WeiboEmail this to someone

Jump Studios has recently completed the design and the refurbishment of Fortnum & Mason’s staff restaurant in London

London-based architecture and interior practice Jump Studios has refurbished Fortnum & Mason's sixth floor staff restaurant in London's Mayfair district. The restaurant has been transformed into a bright and airy space with 95 seats. To enhance the brightness and circulation, the studio chose to raise the existing ceiling, creating a more relaxing and welcoming environment for the team.

Fortnum&Mason-JumpStudios-PhotographyGarethGardner (6)

The multi-use space is open throughout the day for Fortnum & Mason staff members, acting as nice destination for interviews and meetup.  Durable materials including wood, metal and leather were chosen to ensure a lasting interior and eau-de-nil and French-navy make bold statements against the pale backdrop . 

Clean, white-porcelain-tile flooring and custom free-standing benches with bistro-style tables are set in the centre of the space to ease circulation. Wooden stools assembled by the windows offer employees the opportunity to take a quick and informal lunch.

Fortnum&Mason-JumpStudios-PhotographyGarethGardner (3)

 ''Our design translates the ethos of Fortnum & Mason's luxury brand into the aesthetic and usage of the restaurant space. We endeavoured to bring colour, light and texture to the room, but even beyond that, we wanted to transform the restaurant into a welcoming place to eat, relax, socialise and sometimes, conduct business," says Go Sugimoto, senior associate of Jump’s Studio. 

 

 

, , , , , , , , ,

Recent Posts

  • r_hjortshoj_-_noma_web-332_original

    NOMA 2.0


    The award-winning restaurant worked with BIG to create a new home and restaurant village just outside of Copenhagen’s city center

    Posted on Oct 15, 2018
    View
  • Lacime Architects

    Poetic justice


    Traditional Suzhou architectural forms are reborn in the award-winning Dajia community villas by Lacime Architects

    Posted on Oct 9, 2018
    View
  • DSC_4035

    Prison break


    Perspective takes a closer look at Hong Kong’s largest revitalisation project, Tai Kwun: from colonial-era relic to 21st-century hub for art and culture

    Posted on Oct 6, 2018
    View
  • 9. The Hall

    Run of the mills


    The Mills – a new cultural complex, creative co-working space and start-up hub pays homage to Hong Kong’s golden era in the textile industry

    Posted on Oct 4, 2018
    View
Top