• SUBSCRIBE NOW
SEARCH

Pillar Grove by Mamiya Shinichi Design Studio

by Simon Yuen on Feb 2, 2016 in Interiors
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on Sina WeiboShare on Tencent WeiboEmail this to someone

Mamiya Shinichi Design Studio has recently completed the interior of its office in Nagoya, Japan

Cement and metal are common materials for pillars in a building, but Japanese design company Mamiya Shinichi Design Studio has broken away from the norm by using wood in its new office.

PillarGrove_12

Named Pillar Grove, the building has no load-bearing walls, as designers used 30 wooden columns, reminiscent of trees,  to separate different spaces and create some platforms inside for staff members.  Platforms are in different levels, joint by ladders and stairs, which help divide the various zones.

PillarGrove_13

The space creates the feeling of being in a grove with characteristics such as windows cut-off by slabs, windows placed in inaccessible locations, and the staircase peaking out from between slabs. Wooden columns are not only used as pillars but also for storage. Boards are installed between columns to create more space, meaning there is no need to buy extra cabinets.

PillarGrove_09

“Creating a fresh space will play a key role in our company's future development. Also it helps encourage communication between the staff members. Most importantly, the design is to explore the possibilities of wooden structure,” says the design team.

, , , , , , ,

Recent Posts

  • unnamed (1)

    The spaceship has landed


    MAD designs new futuristic headquarters for Faraday Future in California

    Posted on Aug 15, 2017
    View
  • Hilton Jinan South Hotel & Residences offers panoramic views of the nearby mountains, springs and lush scenery

    Dual luxury


    Wilson Associates designs luxury hotels in China and Japan

    Posted on Aug 15, 2017
    View
  • Chu Chih-Kang’s Fangsuo bookstore, Chengdu

    On the cutting edge


    Seven leading designers on redefining China's architectural and design landscape

    Posted on Aug 1, 2017
    View
  • Portal-like frames, part of the original structure, change the view as one moves around the house

    Old becomes new


    Japan’s Apollo Architects renovates old family house in Tokyo

    Posted on Aug 1, 2017
    View
Top