SEARCH

New preschool by Igarashi Design Studio

by Simon Yuen on Oct 6, 2015 in Interiors
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on Sina WeiboShare on Tencent WeiboEmail this to someone

Igarashi Design Studio has designed a preschool for kids to enjoy learning in the heart of Tokyo

Familiar, a Japanese baby clothes brand, has opened a preschool in Tokyo designed by Igarashi Design Studio. The studio designed both the exterior and the interior for the preschool.

familiar_preschool_002

To enhance the aesthetic of the exterior, a stroller parking area has been enclosed in vertical natural wood panels to contrast the pale appearance of the building. Walls are adorned with circular openings, which are used as a communication tool. Children can see what is happening in the adjacent room and kitchen, and part of the wall has a magnet-attachable surface to let children post their drawings.

familiar_preschool_010

On the third floor, an atelier space in blue and dark-coloured wood, is provided aiming to create a calm atmosphere to help children concentrate on creative activities. A stump-shape object equipped with bookshelves enables kids to gather around and inside the hollow.

familiar_preschool_103

The rooftop of the building is enclosed by a wooden fence in the shape of mountain ridges, where kids can experience the sky and nature in the city centre.

familiar_preschool_051

, , , , , , ,

Recent Posts

  • DSC09838

    INDIA'S FESTIVAL OF ARCHITECTURE AND INTERIOR DESIGNING (FOAID) 2019


    A celebration of design with illustrious architects and designers marked the 6th annual Festival of Architecture and Interior Designing (FOAID)event, powered by Stylam

    Posted on Feb 24, 2020
    View
  • 13 Manshausen-_DSC5367

    Norwegian Wood


    Architecture in Norway stays true to its traditions of simplicity and respect for its beautiful natural surroundings

    Posted on Jan 10, 2020
    View
  • best_DJI_0244_by1kmStudioKevinMak

    Rise to the challenge


    Steep slopes, difficult access and a remote location were among the challenges for Hong Kong-based practice ALT-254

    Posted on Dec 11, 2019
    View
  • Photo 4 Roger Wu - Chief Curator

    A tale of two cities


    Community engagement will play a key role in the 2019 edition of the biennale architectural event

    Posted on Dec 10, 2019
    View
Top