SEARCH

New offices for the Hong Kong-based branch of Education First

by Sophie Cullen on Jul 10, 2015 in Interiors
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on Sina WeiboShare on Tencent WeiboEmail this to someone
The bold colour scheme is influenced by university  campuses

The bold colour scheme is influenced by university campuses

The Hong Kong offices of Swiss-based company Education First (EF) have recently been redesigned by architectural firm CL3

Located in one of the Times Square Towers, Causeway Bay the revamp of the office encompassed a space of 20,000 sq-f with a panoramic view of Kowloon Peninsula, Victoria Harbour and Happy Valley Racetrack. As the Asia headquarters for the company who specialises in English Language travel studies, the project required CL3 to stick to two main concepts: maintain the continuous harbour view for all to share, and ensure that no private offices occupy the space. The result is an open-plan office space that is airy and communal. Brightly coloured furniture sits against neutral walls and exposed roofing to give an inviting feel for both employees and potential clients.

Open plan office space allows staff from different departments to communicate easily

Open plan office space allows staff from different departments to communicate easily

The sales, finance, creative and research teams sit in clusters that allow for easy communication between departments and a collaborative aesthetic. As the space required use for events such as meetings with students and parents, seated seminars, sales activities and office-space for the 173 staff, areas have been designated by using devices such as curtains and glass walls. Small and soundproof “Shhh! Rooms” are available for staff who need to make conference calls or get individual work done, but the office stays true to the company’s “no closed doors” policy.

Devices such as curtains and glass walls have been used to separate areas while maintaining an inclusive environment

Devices such as curtains and glass walls have been used to separate areas while maintaining an inclusive environment

 

 

 

, , , , , , , ,

Recent Posts

  • _DSC4071

    Origami park


    Wenzhou’s new gem – the new Wenzhou Central Park Cultural Club by Lacime Architects is strikingly original, and origami-inspired

    Posted on Mar 15, 2019
    View
  • Ron Arad portrait

    Design maverick


    Ron Arad talks to Perspective about his unusual approach and latest collections – and how he’s not trying to save the world

    Posted on Mar 5, 2019
    View
  • Benoy regenerates historic Ningbo port site

    Regeneration


    Benoy has been appointed to redevelop a new mixed-use destination in one of China’s oldest cities, Ningbo

    Posted on Mar 4, 2019
    View
  • Tianjin Binhai Library design

    Reading the plans


    Four architecture firms changing the future of library design in the digital age

    Posted on Mar 4, 2019
    View
Top