SEARCH

Linehouse completes co-working space for WeWork Shanghai

by Sophie Cullen on Apr 18, 2017 in Interiors , Top Story
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on Sina WeiboShare on Tencent WeiboEmail this to someone
All images © Jonathan Leijonhufvud; courtesy of Linehouse

All images © Jonathan Leijonhufvud; courtesy of Linehouse

Winners of two certificates of Excellence at Perspective’s A&D Trophy Awards last year, Linehouse has unveiled its design for WeWork Shanghai With locations in across the globe including Hong Kong, Sydney and Mexico City, co-working space provider WeWork has recently launched its China flagship location in Weihai Lu, Shanghai. Surrounded by an old residential area, Weihai Lu is nestled in a turn-of-the-century brick building: a former opium factory and artist residence. 10.Linehouse-WeWork Weihai Lu-hi In collaboration with WeWork, Linehouse celebrated the grandeur of the building in its design, to create whimsical ambience throughout the space. Upon arrival, guests pass through an old lane-way, framed by a traditional Chinese arch. The lane walls are painted pink and the floor pink concrete, while above, lights are suspended for theatrical appeal. At reception, the counter is clad in heritage wood panelling, surrounded by a concrete base, and behind sits a neon sign reading 'Ring For Service'. The existing steel structure inside the building is painted ivy green, with a new black metal and black stained OSB handrail leaner wrapping the triple height space, allowing guests to see activities below. A staircase weaves through the circulation space connecting all three levels of the front of house, and this is clad in triangular pieces of oak wood, with one side painted in hues of blue. 15. Linehouse-WeWork Weihai Lu-lo A bespoke lighting installation is suspended in the triple height space, where pink and grey cabling traverses the void, threaded through circular bronze rings which hang custom glass shades. Custom wallpapers complement the dramatic narrative, with geometric and interweaving patterns in pastel tones; these are hand-painted over in gold and green. 5.Linehouse-WeWork Weihai Lu-hi

Project Details

Architect: Linehouse Area: 5,500 sq-m Year of completion: 2016

, , , , , , , , , ,

Recent Posts

  • r_hjortshoj_-_noma_web-332_original

    NOMA 2.0


    The award-winning restaurant worked with BIG to create a new home and restaurant village just outside of Copenhagen’s city center

    Posted on Oct 15, 2018
    View
  • Lacime Architects

    Poetic justice


    Traditional Suzhou architectural forms are reborn in the award-winning Dajia community villas by Lacime Architects

    Posted on Oct 9, 2018
    View
  • DSC_4035

    Prison break


    Perspective takes a closer look at Hong Kong’s largest revitalisation project, Tai Kwun: from colonial-era relic to 21st-century hub for art and culture

    Posted on Oct 6, 2018
    View
  • 9. The Hall

    Run of the mills


    The Mills – a new cultural complex, creative co-working space and start-up hub pays homage to Hong Kong’s golden era in the textile industry

    Posted on Oct 4, 2018
    View
Top