• SUBSCRIBE NOW
SEARCH

Kokaistudios completes Porterhouse by Laris in Hong Kong

by Sophie Cullen on Oct 13, 2015 in Interiors
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on Sina WeiboShare on Tencent WeiboEmail this to someone

Shanghai-headquartered firm Kokaistudios has recently completed the new Hong Kong dining destination Porterhouse by Laris

The new steakhouse, located in Lan Kwai Fong’s California Tower, serves up modern Australian cuisine by Chef Laris. Within a relatively confined floor plate, Kokaistudios has designed the layout of Porterhouse by Laris meticulously to include all the features – chef's counter, meat locker, main dining room, lounge, semi-private dining room, terrace and bar in a progressive flow of diner experience.

Kokai Studio The Porterhouse-4

By placing a high table at the lift lobby as extension to the terrace – separated only by concertina doors – guests are immediately immersed in the bustling environment of the restaurant. The terrace can be opened up entirely to increase the restaurant’s capacity in fine and ambient weather. The main dining room enjoys a striking and exceptionally rare 6-metre ceiling height, and the space is magnified by a parametric, three dimensional ceiling in mirror, brass and grey timber that intentionally compresses the dining space to augment the vibrancy and animation.

Guests in the main dining room can view the open kitchen from all aspects, whilst the bar and lift lobby are visually screened by a woven leather partition. The area has expansive floor to ceiling windows overlooking the streets of Lan Kwai Fong seven storeys below. A custom-designed meat locker incorporates leather accents, and acts as a key visual element, housing a selection of choice cut steaks and chops.

Kokai Studio The Porterhouse-12

Another design feature is a wine cellar wall behind the chef’s counter, with the customised cabinet holding a collection of 800 bottles at varying temperatures. Wide grey wood tables mimic a butcher’s table, while seating is also finished in leather. A wall-mounted sculpture of light by Berlin-based artist, Brittany Gould, is sited between the main dining room and semi-private dining space, complementing the restaurant's ceiling design, and continuing the parametric motif with warm light emanating from within its complex, patterned form.

 

, , , ,

Recent Posts

Top