SEARCH

Ibuku debuts in Hong Kong

by Clara Lee on Sep 21, 2015 in Interiors
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on Sina WeiboShare on Tencent WeiboEmail this to someone

lbuku has recently completed its first international project, TRi Restaurant in Hong Kong

Designed by lbuku, a team of designers and builders who aspire to make the most of bamboo and local talented craftspeople and young minds, TRi Restaurant in Hong Kong is the firm’s first international project outside Bali.  "TRi is a new step in a new direction, outside Bali, in an existing structure not made of bamboo, and the Ibuku team did an amazing job," said John Hardy, co-founder of Ibuku.

Located in Repulse Bay, TRi captures the pure essence of Bali in a unique dining experience. The concept for TRi came from the Balinese philosophy of Tri Hita Karana, the union and balance of three elements: man, nature, and divinity. Similarly, guests pass through three areas during their TRi experience —Kampung (the Village), Kebun (the Garden) and Hutan (the Forest).

A semi-private dining room with traditional Balinese design elements

A semi-private dining room with traditional Balinese design elements

The design elements are inspired by Bali's cultural heritage and natural beauty and bamboo has been used as the primary material.  Besides bamboo, TRi also features Balinese metalwork, slabs of river stone, and traditional cloth to match with the surrounding natural beauty and features of Repulse Bay.

The bar incorporates elements from Balinese village homes

The bar incorporates elements from Balinese village homes

The first area, Kampung, welcomes the guest into a Balinese compound with woven panels and mats, speaking to humble village homes and hand-craftsmanship. Guests then move into the bright world of a well-organised family garden, or Kebun. Natural but cultivated, geometric patterns can be seen through the hollows of sliced bamboo bringing about a play of light and shadow.

The pods on the water

The pods on the water

Finally, TRi guests come to the original Bali with a free natural wildness to this space, overlooking a calm river flowing to the sea. Along the far length of windows is a curving, terraced-edge pond. Stepping stones leading to pods on the water, which create intimate seating for romantic dinners and for small groups. The oversized lotuses dominate the pond, while becoming another layer of the view, their silhouettes echoing the mountain range beyond.

 

 

, , , , , , , ,

Recent Posts

  • IMG_0526

    FOAID


    India's Festival of Architecture and Interior Designing (FOAID) has entered its 5th year

    Posted on Dec 4, 2018
    View
  • Fine_test3

    Plans for the future


    Hong Kong architectural designer Barrie Ho reflects on 20 years of pushing the boundaries – and looks to the next 20

    Posted on Dec 4, 2018
    View
  • MahaNakhon by Buro Ole Scheeren © Buro-OS_13 Photo by Wison Tungthunya

    Pixels


    Büro Ole Scheeren’s MahaNakhon Tower in Bangkok, Thailand's tallest building finally marks its completion

    Posted on Nov 26, 2018
    View
  • 17_BIG_DONG_Dortheavej_Image20by20Rasmus20Hjortshoj

    Homes for all


    Bjarke Ingels Group has designed and completed a social-housing project, Dortheavej in Copenhagen

    Posted on Nov 26, 2018
    View
Top