SEARCH

Hong Kong Jockey Club Venues refreshed by HK designers

by Sophie Cullen on Nov 2, 2015 in Interiors
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on Sina WeiboShare on Tencent WeiboEmail this to someone
The new Members Venue at Happy Valley Racecourse was designed by Joyce Wang

The new Members Venue at Happy Valley Racecourse was designed by Joyce Wang

A selection of venues at Hong Kong Jockey Club locations throughout Hong Kong have recently been completed by designers from Hong Kong

A range of members facilities and public spaces have been thoughtfully rejuvenated by a selection of Hong Kong’s most talented interior designers. Incorporating an array of styles and themes, each project is unique in identity while sitting within the overall modern aesthetic that HKJC looks to exude.

Hong Kong Sixties features design elements such as an antique chandelier crafted from lottery tickets

Hong Kong Sixties features design elements such as an antique chandelier crafted from lottery tickets

At Sha Tin Racecourse, the lounge formerly known as Bauhinia has been reinvented as Hong Kong Sixties by designer Kinney Chan. Features such as, an antique lottery tickets chandelier and retro screens help to create a nostalgic ambience of the classic 60s.

Reds and browns have been used as the major colours at Provincial

Reds and browns have been used as the major colours at Provincial

Joyce Wang has created the new Members Venue, Provincial, at Happy Valley Racecourse. The design here is inspired by the northern part of China, an area with a strong equine culture. The restuarant incorporates various horse-related ephemera such as bows, arrows and armour into the decor and uses a colour palette of reds and browns along with high-quality wooden furniture.

Farrier on 2 includes a TV wall that allows viewing from multiple locations in the venue

Farrier on 2 includes a TV wall that allows viewing from multiple locations in the venue

Also at Happy Valley Racecourse, the new public betting hall, Farrier on 2, has been completed by Candice Chan. The facility includes a 10-metre wide TV wall that is curved to allow viewing from all angles and over 400 terrace seats for an up-close view of the racing track.

 

 

 

 

, , , , , , , ,

Recent Posts

  • Valley XL Rendering

    Valley XL


    The first details of Valley XL, a major new cultural development project in China, have been unveiled

    Posted on Jul 17, 2018
    View
  • Photo: Philippe Ruault

    Architecture as emotion


    Italian architect Massimiliano Fuksas talks about his inspirations, how buildings can be works of art and how the design process can be an emotional one

    Posted on Jul 9, 2018
    View
  • 2396_FP655711

    Bamboo apple


    Foster + Partners reveals completion of all new Apple Cotai Central store with the design conceptualised as a 'paper lantern'

    Posted on Jul 4, 2018
    View
  • ADT-graphic-1

    Meet the judges


    To be the best, you’ve got to be assessed by the best – introducing the 2018 A&D Trophy Awards judging panel

    Posted on Jul 3, 2018
    View
Top