• SUBSCRIBE NOW
SEARCH

HBA completes Hilton Resort Wenchang

by Sophie Cullen on Apr 21, 2016 in Interiors
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on Sina WeiboShare on Tencent WeiboEmail this to someone

HBA has incorporated the cultural heritage of Hainan, China, into its design for Hilton Resort Wenchang

Set against a backdrop of lush forests, tropical flora and sweeping vistas of the South China Sea, Hirsch Bedner Associates (HBA) has created interiors for Hilton Resort Wenchang that are in harmony with Hainan Island's unique setting.

Guestroom A

The rooms and villas are deliberately airy, neutral and bright to mirror the islands tranquility and calm. The lobby is built to a monumental scale and includes vaulted ceilings of exposed wood beams, slats of indigenous materials, and organic-looking contemporary chandeliers draw attention upwards. Natural light permeates the space via a floor-to-ceiling glass wall, teasing guests with a glimpse of glittering blue ocean beyond.

ADD D

Texture, material and contrasts are common throughout the property’s public spaces, with dark wood and rattan contrasting the more formal architecture of the hotel. This can be seen clearly at one of the restaurants, HaiTian. Fittingly for a venue whose name translates to 'market,' the latter transports elements of the island's local colors, crafts and motifs to an eatery specialised in the area's indigenous cuisine.

Lobby Lounge

Lead designer Darrell Long, said, "Thanks to its abundance of natural beauty quite literally at its doorstep environment, Hilton Resorts Wenchang was a real pleasure to design. Our design cues all came from that same stunning setting, all coming together to create a destination for true relaxation with a palpable luxurious finish."

, , , , , , , , ,

Recent Posts

  • No. 1 Grosvenor Square in Central Mayfair, London

    Square deal


    London’s famous Grosvenor Square turns into luxury residences

    Posted on Nov 21, 2017
    View
  • Villa Kali’s overlapping levels are inspired by the nearby rock formations, while the overall design refers to the layout of traditional Lebanese homes, where rooms are grouped around a courtyard (Photo. Nadim Asfar)

    Elemental Language


    Lebanon's Villa Kali mansion maximises sight lines to the ocean with its beachfront location

    Posted on Nov 21, 2017
    View
  • Photo: Studio Borlenghi

    Urban landmark


    Renzo Piano-inspired La Piazza del Vento turns into a permanent artwork in Genoa

    Posted on Nov 17, 2017
    View
  • Photo. Durston-Saylor

    Classically Modern


    Juan Pablo Molyneux's creativity and reverence for history have won him a host of high-profile clients

    Posted on Nov 7, 2017
    View
Top