SEARCH

HASSELL Studio completes The Wool Resource Centre in Hong Kong

by Sophie Cullen on Sep 20, 2016 in Interiors
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on Sina WeiboShare on Tencent WeiboEmail this to someone
All images © Owen Raggett

All images © Owen Raggett

HASSELL Studio – with offices in Australia, China, South East Asia and the United Kingdom – has recently unveiled The Wool Resource Centre in Hong Kong

The multi-functional space was designed to be a global hub for all things wool, allowing visitors to discover the wonders and versatility of the fibre while presenting new opportunities for Hong Kong's textile industry.

011295_N2_award

Located in Kwun Tong, the Centre includes a library, a showroom and an events space for visitors to develop and enhance their education on wool. It features six separate zones, including open-plan workspaces, a meeting room and an auditorium.

011295_N5_award

With uninterrupted views of Victoria Harbour, open space planning has been fully utilised, and a combination of black and white tones and natural timber textures creates an impactful and sophisticated space. It is hoped that the raw nature of the floor material brings resonance to the natural wool products that Woolmark promotes.

 

, , , , , , , , ,

Recent Posts

  • IMG_0526

    FOAID


    India's Festival of Architecture and Interior Designing (FOAID) has entered its 5th year

    Posted on Dec 4, 2018
    View
  • Fine_test3

    Plans for the future


    Hong Kong architectural designer Barrie Ho reflects on 20 years of pushing the boundaries – and looks to the next 20

    Posted on Dec 4, 2018
    View
  • MahaNakhon by Buro Ole Scheeren © Buro-OS_13 Photo by Wison Tungthunya

    Pixels


    Büro Ole Scheeren’s MahaNakhon Tower in Bangkok, Thailand's tallest building finally marks its completion

    Posted on Nov 26, 2018
    View
  • 17_BIG_DONG_Dortheavej_Image20by20Rasmus20Hjortshoj

    Homes for all


    Bjarke Ingels Group has designed and completed a social-housing project, Dortheavej in Copenhagen

    Posted on Nov 26, 2018
    View
Top