SEARCH

From day to night

by MAVIS WONG on May 12, 2011 in Interiors
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on Sina WeiboShare on Tencent WeiboEmail this to someone

Home design that reflects the personality of the family is something which local interior designers Emily Wong and Felix Cheung prioritised in a versatile dwelling that evokes different vibes during the day and at night, taking inspiration from the stunning seaviews. 

What was your design concept?
Our inspiration came from the concept of ‘day and night’. During the daytime, the modern, minimalist interior design, with ample sunlight penetrating through expansive windows, forms a perfect backdrop for the spectacular scenery outside. But when night falls, the ambience is totally the opposite. The lighting scheme is the predominant feature after dark and, together with the colour palette and materials used, it creates a cosy, relaxing home.

How did the size of the space affect your design?
The flat is spacious and bright; it created a perfect canvas for our design. Stepping through the main door, visitors are greeted by stunning seaviews – we utilised vast quantities of glazing and mirrors to bring the exterior in. Made of natural wood, the staircase links the commodious space, including the living area, long corridor and rooms.

How does your design cater to the needs of the inhabitants?
The needs of our client and the family were our main concern. We utilised different materials to highlight function and character. Take the kid’s bedroom, for example. The sliding door of the wardrobe is a useful magnetic board, while the bed with LED lights below it actually conceals an extra hidden bed for when friends stay over.

Tell us about the colour scheme.
It’s all black and white throughout the flat, but through various shades and materials of different textures, each area is adorned with varied tones.

Could you describe one special design feature?
We used echo panels – a sound-absorbing panel widely used in offices and conference rooms – in both the piano room and the living room as a decorative wall. Counterbalancing the ‘coolness’ of the glazing, mirrors and cement walls, the soft echo panel wall in the living area contrasts with the white synthetic stone TV cabinet. The panel also enhances the connection between the piano room/corridor and the living room.

Recent Posts

  • r_hjortshoj_-_noma_web-332_original

    NOMA 2.0


    The award-winning restaurant worked with BIG to create a new home and restaurant village just outside of Copenhagen’s city center

    Posted on Oct 15, 2018
    View
  • Lacime Architects

    Poetic justice


    Traditional Suzhou architectural forms are reborn in the award-winning Dajia community villas by Lacime Architects

    Posted on Oct 9, 2018
    View
  • DSC_4035

    Prison break


    Perspective takes a closer look at Hong Kong’s largest revitalisation project, Tai Kwun: from colonial-era relic to 21st-century hub for art and culture

    Posted on Oct 6, 2018
    View
  • 9. The Hall

    Run of the mills


    The Mills – a new cultural complex, creative co-working space and start-up hub pays homage to Hong Kong’s golden era in the textile industry

    Posted on Oct 4, 2018
    View
Top