SEARCH

Design Action & Associates inspired by weather

by Sophie Cullen on Jan 26, 2017 in Interiors
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on Sina WeiboShare on Tencent WeiboEmail this to someone
All images courtesy of Design Action & Associates

All images courtesy of Design Action & Associates

Hong Kong-based firm Design Action & Associates has unveiled Blizzard Cinema, a new entertainment complex located in Shenzhen, China

For the project, designer Vincent Li wanted to achieve a completely unique look, so created an interior that echoes the response that a blizzard or gust of wind may have when blowing through the space. White was chosen as further reference to the natural phenomenon referenced in the project, while walls have been designed to form waves, giving a moving quality to the surrounds.

04 Corridor

In the lobby, a wave-shaped ceiling has been backlit to mimic the movement further, but this detail also functions as a wayfinder for movie-goers, lighting the way to the theatres. These curved lines flow throughg various areas of the space, such as the ticket machines, box office, concession stands, waiting area, corridor spaces and each theatre foyer.

08 Auditorium

Inside the theatre, the main colours are cool grey and black, while the walls have been executed in different shades of green to make the space livelier.

“I like to think the experience of watching movies is like living inside a blizzard where it captures everything, ideas, thoughts, and feelings and then spits out a total new look, a new understanding,” says Li.

Project Details

Project Name: Blizzard Cinema
Area: 22000 Sq ft.
Project Location: Shenzhen, China
Design Firm: Design Action & Associates
Designer: Vincent Li

, , , , , ,

Recent Posts

  • r_hjortshoj_-_noma_web-332_original

    NOMA 2.0


    The award-winning restaurant worked with BIG to create a new home and restaurant village just outside of Copenhagen’s city center

    Posted on Oct 15, 2018
    View
  • Lacime Architects

    Poetic justice


    Traditional Suzhou architectural forms are reborn in the award-winning Dajia community villas by Lacime Architects

    Posted on Oct 9, 2018
    View
  • DSC_4035

    Prison break


    Perspective takes a closer look at Hong Kong’s largest revitalisation project, Tai Kwun: from colonial-era relic to 21st-century hub for art and culture

    Posted on Oct 6, 2018
    View
  • 9. The Hall

    Run of the mills


    The Mills – a new cultural complex, creative co-working space and start-up hub pays homage to Hong Kong’s golden era in the textile industry

    Posted on Oct 4, 2018
    View
Top