• SUBSCRIBE NOW
SEARCH

CAD has completed the new Health Assessment Unit at Matilda Hospital

by Sophie Cullen on Feb 24, 2016 in Interiors
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on Sina WeiboShare on Tencent WeiboEmail this to someone

 Hong Kong-based design company CAD has completed the new Health Assessment Unit at Matilda International Hospital

Tasked to create a modern, high class and less clinical environment for patients, CAD has designed a unit that is both professional and relaxing. The firm managed to achieve this balance by employing understated details like gentle curves, basic materials like wood, metal and vinyl with smooth and fine textures. Subtle curves at vertical & horizontal corners were integrated to ease the hard property of the finishes.

42

CAD founder Charlemagne Navarro said about the project, “One of the major challenges that the project faced was achieving the highest ceiling height as possible by providing new configuration of all mechanical & electrical services above the ceiling. There are some existing major pipes that have been used for the past 50 years that have replaced and some were repaired.”

Vibrant colours have been used inside the assessment rooms, where medical equipment has been concealed with easy access for when in use. The sophisticated and contemporary mood of the interior is a perfect fit for the advanced medical facilities provided by the hospital.

21

, , , , , , ,

Recent Posts

  • unnamed (1)

    The spaceship has landed


    MAD designs new futuristic headquarters for Faraday Future in California

    Posted on Aug 15, 2017
    View
  • Hilton Jinan South Hotel & Residences offers panoramic views of the nearby mountains, springs and lush scenery

    Dual luxury


    Wilson Associates designs luxury hotels in China and Japan

    Posted on Aug 15, 2017
    View
  • Chu Chih-Kang’s Fangsuo bookstore, Chengdu

    On the cutting edge


    Seven leading designers on redefining China's architectural and design landscape

    Posted on Aug 1, 2017
    View
  • Portal-like frames, part of the original structure, change the view as one moves around the house

    Old becomes new


    Japan’s Apollo Architects renovates old family house in Tokyo

    Posted on Aug 1, 2017
    View
Top