SEARCH

Retail interior design for Hangzhou Tower 501 Plaza by Benoy

by Sophie Cullen on Jan 20, 2017 in Interiors
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on Sina WeiboShare on Tencent WeiboEmail this to someone
All images courtesy of Benoy

All images courtesy of Benoy

Set in the new commercial district of Hangzhou, China, Hangzhou Tower 501 Plaza has celebrated its grand opening, with Benoy working as retail interior designer on the development

Hangzhou Tower 501 brings together commercial offices, retail and residential, and Benoy says that the priority for the retail interior design project was exploration and diversity in its design. Spanning the lower six storeys of the mixed-use devlopment, the 50,000sq-m mall introduces a mix of retail, F&B, entertainment and lifestyle stores.

Hangzhou Tower 501 Plaza, Hangzhou, China - Credit Benoy (3)

"The development was originally designed for office use but was later converted for the retail and commercial programme. We had to bring our repositioning experience to the project to help to transform the initial grid-like configuration into a space which would be successful for retail," said Simon Wong, director at Benoy.

Because of this, the firm’s conceptual design references the idea of a 'Jewel Box'. The design team used the nature of the space to create 'A box within a box' experience, framed by strong lines throughout the interiors. In the Department Store, for example, boxes made of different materials and in different scales have been positioned across the floors to create points of interest within the retail setting.

Hangzhou Tower 501 Plaza, Hangzhou, China - Credit Benoy (7)

The atrium surrounding the main escalator has been utilised as a merchandise gallery space, where glass shelving displays and reflective stainless-steel boxes line the open area to create a vibrant visual experience for visitors as they ascend through the mall.

One of the main feature areas is the Children and Infants' level within the Department Store which spans an entire floor. Drawing on the concept of nature, green hills, trees and small-scale colourful houses have been designed and installed across the different tenant areas. Promoting activity, fun and exploration, the area entertains and engages with children. The cashier desk, for example, mimics a large-scale piece of cheese, with crawling holes to encourage play.

Hangzhou Tower 501 Plaza, Hangzhou, China - Credit Benoy (8)

 Project Details:

  • Developer: Hangzhou Tower, Greentown and Jiebai Group
  • Size: 50,000sq-m
  • Interior Designer – Retail: Benoy
  • Executive Architect: GMAID
  • Architect: Kohn Pedersen Fox Associates
, , , , , ,

Recent Posts

  • Valley XL Rendering

    Valley XL


    The first details of Valley XL, a major new cultural development project in China, have been unveiled

    Posted on Jul 17, 2018
    View
  • Photo: Philippe Ruault

    Architecture as emotion


    Italian architect Massimiliano Fuksas talks about his inspirations, how buildings can be works of art and how the design process can be an emotional one

    Posted on Jul 9, 2018
    View
  • 2396_FP655711

    Bamboo apple


    Foster + Partners reveals completion of all new Apple Cotai Central store with the design conceptualised as a 'paper lantern'

    Posted on Jul 4, 2018
    View
  • ADT-graphic-1

    Meet the judges


    To be the best, you’ve got to be assessed by the best – introducing the 2018 A&D Trophy Awards judging panel

    Posted on Jul 3, 2018
    View
Top