SEARCH

An unconventional office for two companies by Roy David Studio

by Leona Liu on Dec 28, 2015 in Interiors
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on Sina WeiboShare on Tencent WeiboEmail this to someone

Commissioned by two high-tech companies Apester and CoCyles, Roy David Studio has created an unconventional and coherent business hub in the heart of Tel Aviv

Situated inside a newly renovated building on Soncino Street 3, Tel Aviv-Yafo, Israel, the two-storey office for two companies was designed to be youthful, innovative and with a coherent style. The interior arrangement responds actively to the needs of its users allowing the two companies to do both open spaced team brainstorming as well as individual and more private work.

plan_f1

Floor plan

Following the concept to design an office that can shelter both public and private spaces connected by a fluid and intuitive circulation, the main area plan was divided into equal working spaces for the employees with a common public area situated in the centre of the floor-plan.

Capture

Photographs by Yoav Gurin

Roy David Studio worked with artists Eyal Eliezer and Elna to bring colour to the seating areas for both companies. “We wanted to create an atmosphere that may inspire and engender bright ideas,” says the designer. Eliezer designed a composition of six huge paintings on the coulisse, drawing his inspiration from the companies branding strategy along with psychedelic street art. Elna was appointed to handle the big plaster walls at the entrance of the space, adding a shot of color which creates a pleasant and welcoming atmosphere for anyone sitting there.

Capture

An industrial staircase made of natural iron and expanded net connects the ground and upper floor

Movement and rhythm is added to the design with the use of wooden boards with one side painted and the other having a chalkboard texture. The wooden boards act as another visually blocking material between the recreational space and the rest of the office areas.

The connection with the upper floor was done through the use of an industrial staircase made of natural iron and expanded net. The materials were specifically chosen in order to accentuate an architectural discourse dictated by industrial and lo-fi design elements. The iconic staircase leads to the patio where the kitchen and bar can be found, accompanied with an outdoor seating area perfect for taking a break and enjoying panoramic views of downtown Tel Aviv.

Capture

The patio where kitchen and bar locate

All around the office, overlooking the urban landscape, the studio placed a shading system with UV filters allowing the users to control the amount of light entering the space. The lighting fixtures that are placed around the office space are designed with the help of industrial designer, Haim Ivgi.

, , , , , , , , , , , , , , ,

Recent Posts

  • r_hjortshoj_-_noma_web-332_original

    NOMA 2.0


    The award-winning restaurant worked with BIG to create a new home and restaurant village just outside of Copenhagen’s city center

    Posted on Oct 15, 2018
    View
  • Lacime Architects

    Poetic justice


    Traditional Suzhou architectural forms are reborn in the award-winning Dajia community villas by Lacime Architects

    Posted on Oct 9, 2018
    View
  • DSC_4035

    Prison break


    Perspective takes a closer look at Hong Kong’s largest revitalisation project, Tai Kwun: from colonial-era relic to 21st-century hub for art and culture

    Posted on Oct 6, 2018
    View
  • 9. The Hall

    Run of the mills


    The Mills – a new cultural complex, creative co-working space and start-up hub pays homage to Hong Kong’s golden era in the textile industry

    Posted on Oct 4, 2018
    View
Top