• SUBSCRIBE NOW
SEARCH

Woods Bagot for DFS at Changi Airport

by Sophie Cullen on Jan 15, 2016 in Architecture , Interiors
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on Sina WeiboShare on Tencent WeiboEmail this to someone

Woods Bagot works with DFS Concessions at Changi Airport Singapore

The firm was tasked by DFS to design and deliver the retail façades and complete interior packages of these new stores. While the original concept was provided by Wonderwall during the bid process for DFS, it was later interpreted by Woods Bagot who delivered the concept from schematic design to construction phase.

DFS_Changi_11

Store designs were developed for Terminals 1, 2 and 3, with large structural alterations taking place for the two larger stores in Terminal 2 and 3. Voids were created in both of these stores with existing facades reconfigured to maximise retail frontage and open up access and sight lines.

DFS_Changi_10

In Terminal 3, DFS now offers a range of spirits, wines and tobacco, all housed within the new two-level boutique store. It features panoramic product displays and customer engagement areas, with a centrally located tasting bar acting as the focal point of the store under the parasol canopy that spans both floors. In Terminal 1, a modified version of the parasol has been incorporated to suit the single level.

The developments at Terminals 1 and 3 are now open, with Terminal 2 expected to be opened in mid-2016.

 

 

, , , , , , , , , ,

Recent Posts

  • unnamed (1)

    The spaceship has landed


    MAD designs new futuristic headquarters for Faraday Future in California

    Posted on Aug 15, 2017
    View
  • Hilton Jinan South Hotel & Residences offers panoramic views of the nearby mountains, springs and lush scenery

    Dual luxury


    Wilson Associates designs luxury hotels in China and Japan

    Posted on Aug 15, 2017
    View
  • Chu Chih-Kang’s Fangsuo bookstore, Chengdu

    On the cutting edge


    Seven leading designers on redefining China's architectural and design landscape

    Posted on Aug 1, 2017
    View
  • Portal-like frames, part of the original structure, change the view as one moves around the house

    Old becomes new


    Japan’s Apollo Architects renovates old family house in Tokyo

    Posted on Aug 1, 2017
    View
Top