SEARCH

Studio MHNA creates a tropical heaven in Bali

by Simon Yuen on Dec 22, 2016 in Architecture
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on Sina WeiboShare on Tencent WeiboEmail this to someone
All images courtesy of Sean Fennessy and Studio MNHA

All images courtesy of Sean Fennessy and Studio MNHA

French design firm Studio MHNA has recently completed the transformation of Club Med Bali Nusa Dua in Indonesia

Bali is a popular tourist destination for its tropical scenery. Plenty of resorts and hotels open their business on the island and Club Med Bail Nusa Dua is among them. Recently, French design firm Studio MHNA has been commissioned by the hotel to renovate the restaurant, bar, pool and 70 suites. 

clubmed_bali_hr_022

Designer Marc Hertrich drew inspiration from the nature of Bali. The design concept is built around creating a clean, contemporary feel with a distinctly Balinese twist. The result is a haven of calm, melding modern simplicity and Balinese flair in harmony. Red is the dominant colour of this resort, filling the rooms with warmth and energy.

The swimming pool area, called Zen pool,  is based around a grand staircase entrance that gives way to the pool area featuring day beds on the water, four-poster beds on the lawn and the welcome shade of overhead canopies suspended from imposing stone columns, all in a perfectly landscaped setting with spectacular views over the ocean. 

clubmed_bali_hr_003

The outdoor dining area, naming the Deck,  is designed to create the sensation of a floating structure. Its architecture is a perfect blend of tradition and modernity, featuring clean lines and natural materials surrounded by water dappled with colours and reflected light.

clubmed_bali_hr_013

To retain the local flavour, all furniture and fittings were made in Indonesia, mostly in Bali, with local artisans providing the authentic details that give the resort its unique character and charm.

, , , , ,

Recent Posts

  • 13 Manshausen-_DSC5367

    Norwegian Wood


    Architecture in Norway stays true to its traditions of simplicity and respect for its beautiful natural surroundings

    Posted on Jan 10, 2020
    View
  • best_DJI_0244_by1kmStudioKevinMak

    Rise to the challenge


    Steep slopes, difficult access and a remote location were among the challenges for Hong Kong-based practice ALT-254

    Posted on Dec 11, 2019
    View
  • Photo 4 Roger Wu - Chief Curator

    A tale of two cities


    Community engagement will play a key role in the 2019 edition of the biennale architectural event

    Posted on Dec 10, 2019
    View
  • hd_aw18_xmas38_cw

    Holidays by Design


    Hong Kong architects and designers pick their favourite holiday retreats

    Posted on Dec 10, 2019
    View
Top