• SUBSCRIBE NOW
SEARCH

SODA Architects constructs CUPONE cafe in Beijing

by Leona Liu on Dec 22, 2016 in Architecture , Interiors
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on Sina WeiboShare on Tencent WeiboEmail this to someone

Designed by SODA Architects, CUPONE cafe in Beijing resembles an architectural mountain and water landscape painting with vivid colours

Located at the headquarters of BMW China, CUPONE  is a modern cafe themed around mountains and rivers by SODA Architects. The decorative mountains deliver a cosy feeling of privacy to the open lobby, and the coming and going of visitors act as the rivers flowing through them.

soda-cupone-01-lobby-view

The lobby is designed as an artistic visual center that allows people to sit back and relax. Nearly 300 vertical leaves are installed, of which the champagne plated exteriors provide reflection, forming a three-dimensional dynamic filter. Colour and patterns on each leaf change continuously when people move. These leaves of different sizes are planted from the floor up to a height of 2.4 metres, and together, they create a range of mountains that provides visitors with a feeling of relative privacy and freedom of space.

soda-cupone-12-indoors-view

Led by Chinese duo Jiang Yuan and SongChen, SODA Architects applied a colourful yet mysterious tone of peacock blue as the main colour scheme, as well as refined solid wood and marble materials as details.

, , , , , , ,

Recent Posts

  • Main photo updated

    Incubation architecture


    BARRIE HO Architecture hosts exhibitions about incubation architecture at the Royal Institute of British Architects, London – and soon in Hong Kong

    Posted on Sep 21, 2017
    View
  • Frank Leung surveys his creation at ArtisTree

    Dramatic art


    Hong Kong art space ArtisTree transformed into a dynamic open-box concept performance venue

    Posted on Sep 19, 2017
    View
  • 1

    Land Lord


    Landscape designer and architect Raddle Siddeley on why landscapes should look great naked

    Posted on Sep 19, 2017
    View
  • Square and boxy, internally House W tells a story of soaring ceilings, vast skylights and an entire wall composed of glass panels on the garden elevation

    Heat exchange


    House W in Beijing overcomes challenges of heat insulation for maximum energy efficiency

    Posted on Sep 19, 2017
    View
Top