• SUBSCRIBE NOW
SEARCH

New residence in Causeway Bay by Archiplus International

by Sophie Cullen on May 19, 2016 in Architecture
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on Sina WeiboShare on Tencent WeiboEmail this to someone

Archiplus International has completed yoo Residence in Causeway Bay, Hong Kong

The project was created with the intention to be a boutique residence for young professionals and investors, thanks in large part to its location just off the edge of the tightly knitted urban fabric of Causeway Bay. Historically, the site was part of a group of small lots that were subdivided from larger land parcels, and the setting offers both public and private urban conditions.

Y-0203

Characteristics of the private streets that surround the building have inspired the design, and small plazas have been created at street level to encourage interaction with the local community. The building’s main entrance is intentionally set to the side to create privacy for residents.

Y-0253

The architectural style of the external façade is intended to form a balance between both cosmopolitan and classical aesthetics, and stepped terraces have been created on the podium to further cement the building’s interactive relationship with the neighbourhood.

With 144 units, facilities include an outdoor swimming pool, a function space, a gym, a sauna and a roof garden.

 

, , , , , , , ,

Recent Posts

  • Main photo updated

    Incubation architecture


    BARRIE HO Architecture hosts exhibitions about incubation architecture at the Royal Institute of British Architects, London – and soon in Hong Kong

    Posted on Sep 21, 2017
    View
  • Frank Leung surveys his creation at ArtisTree

    Dramatic art


    Hong Kong art space ArtisTree transformed into a dynamic open-box concept performance venue

    Posted on Sep 19, 2017
    View
  • 1

    Land Lord


    Landscape designer and architect Raddle Siddeley on why landscapes should look great naked

    Posted on Sep 19, 2017
    View
  • Square and boxy, internally House W tells a story of soaring ceilings, vast skylights and an entire wall composed of glass panels on the garden elevation

    Heat exchange


    House W in Beijing overcomes challenges of heat insulation for maximum energy efficiency

    Posted on Sep 19, 2017
    View
Top