• SUBSCRIBE NOW
SEARCH

Linehouse designs retail space in Hong Kong for Côte&Ciel

by Sophie Cullen on Jan 25, 2016 in Architecture
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on Sina WeiboShare on Tencent WeiboEmail this to someone

Recipients of a Certificate of Excellence in the recent A&D Trophy Awards, Shanghai-based firm Linehouse has created an innovative look for their first Hong Kong project: Côte&Ciel

Located in Sheung Wan, Hong Kong, the project was designed to contain two double height spaces. Referencing the name of the retail store - côte meaning coast and ciel meaning skyLinehouse has visualised the collision of these two elements in different ways: nature vs urbanity, inside vs outside, and reflective vs matte.

Linehouse-Côte&Ciel-8457

Both spaces at Côte&Ciel have been filled with a vertical field of metal poles, which serve as a perpendicular connection between the two elements. The poles have a horizontal and a vertical gradient that moves between a rough and polished finish, and also act as a mode of display thanks to suspended exhibition boxes, mirrors and hooks.

Linehouse-Côte&Ciel-8209

Bag display fixtures feature black lava stone, and the cashier desk is clad in a grey Balmes stone which is complemented by stainless steel inserts. The street-level façade features a horizontal gradient that is composed of a range of different finishes of metal including: polished stainless steel, brushed steel and raw steel.

Linehouse-Côte&Ciel-8687

 

, , , , , , , , , , ,

Recent Posts

  • unnamed (1)

    The spaceship has landed


    MAD designs new futuristic headquarters for Faraday Future in California

    Posted on Aug 15, 2017
    View
  • Hilton Jinan South Hotel & Residences offers panoramic views of the nearby mountains, springs and lush scenery

    Dual luxury


    Wilson Associates designs luxury hotels in China and Japan

    Posted on Aug 15, 2017
    View
  • Chu Chih-Kang’s Fangsuo bookstore, Chengdu

    On the cutting edge


    Seven leading designers on redefining China's architectural and design landscape

    Posted on Aug 1, 2017
    View
  • Portal-like frames, part of the original structure, change the view as one moves around the house

    Old becomes new


    Japan’s Apollo Architects renovates old family house in Tokyo

    Posted on Aug 1, 2017
    View
Top