• SUBSCRIBE NOW
SEARCH

Le Nouvel Ardmore

by Simon Yuen on Dec 28, 2015 in Architecture
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on Sina WeiboShare on Tencent WeiboEmail this to someone

Designed by Pritzker Prize-winner Jean Nouvel, Le Nouvel Ardmore is Singapore’s latest luxury residential complex

Located in Ardmore Park, a traditional area for luxury houses in Singapore, Le Nouvel Ardmore by Wing Tai Asia offers great city and greenery views, as it is near the Singapore Botanic Gardens.

Le Nouvel Ardmore- Facade

"Le Nouvel Ardmore is our trophy development to celebrate our golden jubilee. We are delighted to introduce it to sophisticated buyers in Hong Kong who are looking for astute investment opportunities to own an exclusive luxury property in Singapore," says Edmund Cheng, deputy chairman of Wing Tai Holdings Ltd.

Le Nouvel Ardmore- Simplex Suite 1(JPG)

Designed by Jean Nouvel, winner of the Pritzker Architecture Prize, Le Nouvel Ardmore combines architecture and landscape from the ground level to the sky garden terraces. "I've updated what I understood of homes in Singapore and their essence. They're spacious homes with facilities, with everything one needs to enjoy himself in this climate, such as pools and gardens. But more than that, we've taken it a step further and created architecture that one can enjoy. That's why I've made a proposal for the art of living," Nouvel reveals.

Le Nouvel Ardmore- Simplex Suite 2

, , , , , , , , , ,

Recent Posts

  • Main photo updated

    Incubation architecture


    BARRIE HO Architecture hosts exhibitions about incubation architecture at the Royal Institute of British Architects, London – and soon in Hong Kong

    Posted on Sep 21, 2017
    View
  • Frank Leung surveys his creation at ArtisTree

    Dramatic art


    Hong Kong art space ArtisTree transformed into a dynamic open-box concept performance venue

    Posted on Sep 19, 2017
    View
  • 1

    Land Lord


    Landscape designer and architect Raddle Siddeley on why landscapes should look great naked

    Posted on Sep 19, 2017
    View
  • Square and boxy, internally House W tells a story of soaring ceilings, vast skylights and an entire wall composed of glass panels on the garden elevation

    Heat exchange


    House W in Beijing overcomes challenges of heat insulation for maximum energy efficiency

    Posted on Sep 19, 2017
    View
Top