• SUBSCRIBE NOW
SEARCH

Laguarda.Low unveils Thaihot Plaza, a mixed-use project in Fuzhou

by Simon Yuen on Oct 12, 2016 in Architecture
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on Sina WeiboShare on Tencent WeiboEmail this to someone

New York-based architectural and design firm Laguarda.Low has recently completed Thaihot Plaza in Fuzhou, China

Located at a major intersection in central Fuzhou, Thaihot Plaza offers 1.4 million sq.ft of retail space and consists of six levels. The shopping mall section faces south and a large public plaza with three levels of outdoor shops and restaurants look to the north.

_73a1011

Indoor and outdoor spaces complement each other to offer a range of environments for a modern and sophisticated shopping experience. The outdoor plaza serves as the central social space, surrounded by three levels of shops and restaurants.

_73a1023-a

A curvilinear skylight with horizontal and vertical glazed surfaces covers the atrium of the mall, allowing natural sunlight to penetrate. Natural and manufactured materials, including granite, aluminum-framed storefronts with glass canopies, glass and stainless steel railings, and red clay tile, are woven into both the interior and exterior of this mixed-used complex.

_73a0991

“We are excited and honoured to have designed this complex. We sought to create a luxurious yet inviting environment, offering convenience, comfort and lifestyle amenities for shoppers and visitors,” says John Low, principal at Laguarda.Low Architects, a studio well known for their mastery of mixed-use and commercial projects throughout the world.

, , , , , , ,

Recent Posts

  • Main photo updated

    Incubation architecture


    BARRIE HO Architecture hosts exhibitions about incubation architecture at the Royal Institute of British Architects, London – and soon in Hong Kong

    Posted on Sep 21, 2017
    View
  • Frank Leung surveys his creation at ArtisTree

    Dramatic art


    Hong Kong art space ArtisTree transformed into a dynamic open-box concept performance venue

    Posted on Sep 19, 2017
    View
  • 1

    Land Lord


    Landscape designer and architect Raddle Siddeley on why landscapes should look great naked

    Posted on Sep 19, 2017
    View
  • Square and boxy, internally House W tells a story of soaring ceilings, vast skylights and an entire wall composed of glass panels on the garden elevation

    Heat exchange


    House W in Beijing overcomes challenges of heat insulation for maximum energy efficiency

    Posted on Sep 19, 2017
    View
Top