• SUBSCRIBE NOW
SEARCH

Jockey Club Innovation Tower wins RIBA Award for International Excellence

by Sophie Cullen on Oct 28, 2016 in Architecture
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on Sina WeiboShare on Tencent WeiboEmail this to someone
All images by Virgile Simone Bertrand courtesy of Zaha Hadid Architects

All images by Virgile Simone Bertrand courtesy of Zaha Hadid Architects

Selected from 30 projects from around the world, Jockey Club Innovation Tower designed by Zaha Hadid Architects has won a RIBA Award for International Excellence 

Home to the Hong Kong Polytechnic University’s School of Design, and the Jockey Club Design Institute for Social Innovation, Jockey Club Innovation Tower comprises 15 storeys and the 15,000 sq-m. tower accommodates more than 1,800 students and staff, with facilities for design education and innovation that include: design studios, labs and workshops, exhibition areas, multi-functional classrooms, lecture theatre and communal lounge.

jcit_hkpu_vsb_02

The tower's interior and exterior courtyards create informal spaces to meet and interact, complementing the large exhibition forums, studios, theatre and recreational facilities. Its design promotes a multidisciplinary environment by connecting the variety of programs within the School of Design, encouraging interaction between the many learning clusters and design disciplines.

jcit_hkpu_vsb_05

 

, , , , , , , , ,

Recent Posts

  • Main photo updated

    Incubation architecture


    BARRIE HO Architecture hosts exhibitions about incubation architecture at the Royal Institute of British Architects, London – and soon in Hong Kong

    Posted on Sep 21, 2017
    View
  • Frank Leung surveys his creation at ArtisTree

    Dramatic art


    Hong Kong art space ArtisTree transformed into a dynamic open-box concept performance venue

    Posted on Sep 19, 2017
    View
  • 1

    Land Lord


    Landscape designer and architect Raddle Siddeley on why landscapes should look great naked

    Posted on Sep 19, 2017
    View
  • Square and boxy, internally House W tells a story of soaring ceilings, vast skylights and an entire wall composed of glass panels on the garden elevation

    Heat exchange


    House W in Beijing overcomes challenges of heat insulation for maximum energy efficiency

    Posted on Sep 19, 2017
    View
Top