SEARCH

IO designs Huawei corporate headquarters in Dubai Internet City

by Cheryl Lau on Oct 7, 2016 in Architecture , Interiors
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on Sina WeiboShare on Tencent WeiboEmail this to someone
All images courtesy IO

All images courtesy IO

IO has designed a modern headquarters set within Dubai Internet City (DIC) for Huawei, a rising Chinese multinational networking and telecommunications company

Huawei partners with MENA's largest ICT hub, (DIC) – a member of TECOM Group, to establish its national headquarters in the United Arab Emirates. By doing so, they believe this long term investment will add a good addition to the country's vision of making Dubai the most forward living city in the world.

IO_Corporate Headquarters_04_LR

Chris Jones, partner at IO Middle East said, "We are thrilled to know that Huawei has selected the DIC office development as their home in the UAE, which we had originally designed for TECOM.  Prior to this, our Partners have previously worked with Huawei in leading the design and delivery for their R&D Headquarters Campus in Nanjing, China."

IO_Corporate Headquarters_02_LR

The key to the brief of this project was to create a contemporary office building that stands out from the neighbourhood of commercial buildings with attention to healthy work culture and productivity within iconic and sustainable architecture.

Another key element of the Huawei headquarters is its integration into the existing urban ambience surrounding it. Take for example, the body of the building which is carefully shaped to connect the height of the adjacent office building, stepping back the north side in order for views to show through the waterfront and provide an urban dialogue with university buildings to its north.

IO_Corporate Headquarters_05_LR

In the middle of the headquarters, IO elevates gardens bringing nature components to the building including the public drop off and arrival level up to the office environment. Large private and semi-private terraces and gardens are placed to frame views to the waterfront at the roof and back to the Marina from the south bringing breathtaking scenery to the working atmosphere.

IO_Corporate Headquarters_03_LR

 

 

, , , , , , , , , , , , ,

Recent Posts

  • Photo: Philippe Ruault

    Architecture as emotion


    Italian architect Massimiliano Fuksas talks about his inspirations, how buildings can be works of art and how the design process can be an emotional one

    Posted on Jul 9, 2018
    View
  • 2396_FP655711

    Bamboo apple


    Foster + Partners reveals completion of all new Apple Cotai Central store with the design conceptualised as a 'paper lantern'

    Posted on Jul 4, 2018
    View
  • ADT-graphic-1

    Meet the judges


    To be the best, you’ve got to be assessed by the best – introducing the 2018 A&D Trophy Awards judging panel

    Posted on Jul 3, 2018
    View
  • WF CENTRAL_Serpentine Pavilion 1

    North pavilion


    The Serpentine Galleries together with WF CENTRAL have officially opened the Serpentine Pavilion Beijing

    Posted on Jun 29, 2018
    View
Top