• SUBSCRIBE NOW
SEARCH

ILATAAJ designs Green Office Park 6 for Sinarmas Land in Jakarta, Indonesia

by Cheryl Lau on Oct 7, 2016 in Architecture , Interiors
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on Sina WeiboShare on Tencent WeiboEmail this to someone
All images courtesy ILATAAJ

All images courtesy ILATAAJ

Sinarmas Land appoints ILATAAJ to design all the public areas in their upcoming office building, Green Office Park 6

Green Office Park is a district of 11 five-storey buildings with the key feature of offering a park-like atmosphere. Therefore, one of the biggest tasks for the project was to fit in well with the neighbouring built buildings.

ILA_GOP6_07

Brown tones are the dominating colours in the area, so ILATAAJ decided to accentuate this feature by incorporating copper into their material palette. By doing so, Green Office Park 6 is moved to a new level of luxury with a golden glow. The material is rarely used in Indonesia, with aluminium or copper-appearance traditionally chosen instead, so this choice gives a unique feel to the development.

ILA_GOP6_05

The main area of the Green Office Park 6 is a five-storey atrium space, so natural lighting shines from the glazed roof above.

ILA_GOP6_08

The grand staircase makes a striking presence being fully clad in copper, giving it a bold appearance that demands attention anywhere you go in the atrium. It is also directly linked with the lift lobbies, conveniently accessing all floors of the atrium including leased offices, public restrooms and meeting rooms on higher floors and reception and meeting spaces located at the ground level.

ILA_GOP6_12

 

 

, , , , , , , , , , ,

Recent Posts

  • Main photo updated

    Incubation architecture


    BARRIE HO Architecture hosts exhibitions about incubation architecture at the Royal Institute of British Architects, London – and soon in Hong Kong

    Posted on Sep 21, 2017
    View
  • Frank Leung surveys his creation at ArtisTree

    Dramatic art


    Hong Kong art space ArtisTree transformed into a dynamic open-box concept performance venue

    Posted on Sep 19, 2017
    View
  • 1

    Land Lord


    Landscape designer and architect Raddle Siddeley on why landscapes should look great naked

    Posted on Sep 19, 2017
    View
  • Square and boxy, internally House W tells a story of soaring ceilings, vast skylights and an entire wall composed of glass panels on the garden elevation

    Heat exchange


    House W in Beijing overcomes challenges of heat insulation for maximum energy efficiency

    Posted on Sep 19, 2017
    View
Top