• SUBSCRIBE NOW
SEARCH

Hospital of the Sea by Ian+

by Sophie Cullen on Aug 4, 2015 in Architecture
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on Sina WeiboShare on Tencent WeiboEmail this to someone
(Photo by Mario Ferrara)

(Photo by Mario Ferrara)

Experimental Italian architecture firm IaN+ has recently unveiled the new entrance hall and reception area of the Hospital of the Sea in Naples

Accessed by a public square that connects the hospital with the city, visitors are greeted by a large round structure with exterior surfaces clad in coloured panels of  fibre-reinforced concrete and glass. This entrance hall exploits the circular form by giving the illusion of a larger space, which then leads to a multitude of functional areas and paths. The entire volume is divided into three floors with coloured light of blue and green filling the interior through the curtained glass outside.

Image-IAN -OSPEDALEDELMARE-54700-PH_MFP_4097_photoMarioFerrara

(Photo by Mario Ferrara)

The square that adjoins the entrance hall uses industrial paving with a resin coating and “green Alps” pebbles to help create a sort of artificial landscape. Benches, trees and metal shelters emerge throughout, making the area completely functional for family members, visitors and staff. The connecting hospital is currently under construction with no news on when it is slated for opening.

 

, , , , ,

Recent Posts

  • unnamed (1)

    The spaceship has landed


    MAD designs new futuristic headquarters for Faraday Future in California

    Posted on Aug 15, 2017
    View
  • Hilton Jinan South Hotel & Residences offers panoramic views of the nearby mountains, springs and lush scenery

    Dual luxury


    Wilson Associates designs luxury hotels in China and Japan

    Posted on Aug 15, 2017
    View
  • Chu Chih-Kang’s Fangsuo bookstore, Chengdu

    On the cutting edge


    Seven leading designers on redefining China's architectural and design landscape

    Posted on Aug 1, 2017
    View
  • Portal-like frames, part of the original structure, change the view as one moves around the house

    Old becomes new


    Japan’s Apollo Architects renovates old family house in Tokyo

    Posted on Aug 1, 2017
    View
Top