SEARCH

Hangzhou Canal Art Center converted from former power plant by Benoy

by Hannah Grogan on Jun 19, 2018 in Architecture , Developments , News
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on Sina WeiboShare on Tencent WeiboEmail this to someone

Benoy has unveiled its plans for Hangzhou Canal Art Center, at the site of a converted former power plant 

Plans have been unveiled for the the Hangzhou Canal Art Center, a development occupying the site of a former thermal power plant in the city. Set within the Gongshu district, the building sits adjacent to the Joy City Hangzhou mixed-use scheme that Benoy is also designing.

The development's facade material is predominantly plain concrete, weather-resistant steel plates, wood and metal mesh

"We deliberately broke down the massing of the building, mixing public space into the development," said Benoy director Qin Pang. "We then blurred the boundaries between indoor and outdoor through the use of spatial concepts such as courtyards, corridors and semi-open spaces."

Hangzhou Canal Art Center

By adding multiple entrances and allowing the landscaping from the neighbouring urban park to flow into the scheme, Benoy's design has come together to create a new type of public environment which melds into the existing cityscape.

The development's facade material is predominantly plain concrete, weather-resistant steel plates, wood and metal mesh. Using simple and reserved materials and textures allows the building "to become a canvas for the activity within and around the scheme", said the design team at Benoy. The centre is due to open to the public at the end of 2018.

Hangzhou Canal Art Center

, , , , ,

Recent Posts

  • Photo: Philippe Ruault

    Architecture as emotion


    Italian architect Massimiliano Fuksas talks about his inspirations, how buildings can be works of art and how the design process can be an emotional one

    Posted on Jul 9, 2018
    View
  • 2396_FP655711

    Bamboo apple


    Foster + Partners reveals completion of all new Apple Cotai Central store with the design conceptualised as a 'paper lantern'

    Posted on Jul 4, 2018
    View
  • ADT-graphic-1

    Meet the judges


    To be the best, you’ve got to be assessed by the best – introducing the 2018 A&D Trophy Awards judging panel

    Posted on Jul 3, 2018
    View
  • WF CENTRAL_Serpentine Pavilion 1

    North pavilion


    The Serpentine Galleries together with WF CENTRAL have officially opened the Serpentine Pavilion Beijing

    Posted on Jun 29, 2018
    View
Top