SEARCH

Grosvenor Asia Pacific unveils The Westminster Nanpeidai

by Sophie Cullen on May 16, 2016 in Architecture , Interiors , Lifestyle
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on Sina WeiboShare on Tencent WeiboEmail this to someone

Grosvenor Asia Pacific today unveiled its latest residential development, The Westminster Nanpeidai, to the Hong Kong market

The 52-unit low-rise apartment building is located in Tokyo’s Shibuya district, and is the first Japanese project to be undertaken by renowned UK architects Eric Parry Studio. A carefully curated design team of Japanese master craftsmen have been brought together to work on the design-led residences, including stone artist Masatoshi Izumi, lighting designer Satoshi Uchihara, and plaster sculptor Shuhei Hasado.

GASIA_16_The_Westminster_Nanpeidai_N41

Original architecture for the structure was by Junzo Sakakura, one of Japan’s most well-regarded architects who also worked as studio chief for Le Corbusier’s Paris Atelier. Eric Parry Studio decided to retain the original modernist elements of the building, and have added features such as metal slats – in reference to traditional Japanese slatted walls and doors – to update the look of the facade. The firm has also used materials and concepts rarely seen in Japan for the project, bringing both subtle Japanese and European elements to the residence.

GASIA_16_The_Westminster_Nanpeidai_N18

Local artists and artisans have created a central courtyard garden which sits adjacent to the entrance lobby and features bespoke lighting from designer Satoshi Uchihara. Each unit features floor-to-ceiling windows, herringbone floors and a bath constructed from cypress wood. Italian marble can be found in the bathroom and kitchen areas, along with top-quality fixtures and fittings. The penthouse properties each have their own terraced area, while a communal green space is available for other tenants on the roof.

GASIA_16_The_Westminster_Nanpeidai_N13

 

, , , , , , , , , , ,

Recent Posts

  • r_hjortshoj_-_noma_web-332_original

    NOMA 2.0


    The award-winning restaurant worked with BIG to create a new home and restaurant village just outside of Copenhagen’s city center

    Posted on Oct 15, 2018
    View
  • Lacime Architects

    Poetic justice


    Traditional Suzhou architectural forms are reborn in the award-winning Dajia community villas by Lacime Architects

    Posted on Oct 9, 2018
    View
  • DSC_4035

    Prison break


    Perspective takes a closer look at Hong Kong’s largest revitalisation project, Tai Kwun: from colonial-era relic to 21st-century hub for art and culture

    Posted on Oct 6, 2018
    View
  • 9. The Hall

    Run of the mills


    The Mills – a new cultural complex, creative co-working space and start-up hub pays homage to Hong Kong’s golden era in the textile industry

    Posted on Oct 4, 2018
    View
Top