• SUBSCRIBE NOW
SEARCH

Cinema on mountaintop transformed into restaurant

by Sophie Cullen on Jul 8, 2015 in Architecture
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on Sina WeiboShare on Tencent WeiboEmail this to someone

Located on the peak of a bamboo-covered mountain in Moganshan, China, The Old Cinema Restaurant Bar and Terrace is housed in a 1970s movie house

Occupying a stone building, the restaurant is located in the same enclave as that patronised by Shanghai’s elite during the 1930s. The relaxed space is designed with a French savoir fare and uses huge colorful cartoon portraits and art-deco inspired paintings on the walls to create an atmosphere that harks back to the golden age of cinema. The Old Cinema Restaurant Bar and Terrace occupies the high-ceilinged space that was originally the lobby area of the movie cinema. The interior incorporates original features such as exposed stone walls and patterned terrazzo floors and seats 120 guests in the main dining room and another 100 on the roof-top terrace.

cinema3

The project has been developed by the team behind Le Passage Mohkan Shan, a French-style luxury country house hotel and restaurant situated a 2.5 hour drive from Shanghai in China. It is part of a larger entertainment concept that will be opened in 2016 and will include one of the cinema auditoriums being filled with water to create a pool where guests can enjoy movie screenings, pool parties and swimming. 

 

cinema1

, , , , , , , ,

Recent Posts

  • unnamed (1)

    The spaceship has landed


    MAD designs new futuristic headquarters for Faraday Future in California

    Posted on Aug 15, 2017
    View
  • Hilton Jinan South Hotel & Residences offers panoramic views of the nearby mountains, springs and lush scenery

    Dual luxury


    Wilson Associates designs luxury hotels in China and Japan

    Posted on Aug 15, 2017
    View
  • Chu Chih-Kang’s Fangsuo bookstore, Chengdu

    On the cutting edge


    Seven leading designers on redefining China's architectural and design landscape

    Posted on Aug 1, 2017
    View
  • Portal-like frames, part of the original structure, change the view as one moves around the house

    Old becomes new


    Japan’s Apollo Architects renovates old family house in Tokyo

    Posted on Aug 1, 2017
    View
Top