• SUBSCRIBE NOW
SEARCH

CHINA CONSTRUCTION BANK TOWER

Posted on Jul 17, 2013 in Architecture , Dose of Design
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on Sina WeiboShare on Tencent WeiboEmail this to someone

Aedas-designed China Construction Bank Tower ready to shine

Located in one of the most important financial hubs in Asia, Aedas-designed China Construction Bank Tower was recently completed. This Grade A office building will serve as the headquarters for China Construction Bank’s Hong Kong operations, as well as offer high-end office facilities for international firms.

The building is situated in the heart of Central, the central business district of Hong Kong. Enjoying geographical advantages with a mountainous backdrop and magnificent view of the Victoria Harbour and the near promenade green space, Aedas gave clarity and simplicity to the building form which stresses a sophisticated sense and the staid image of the bank’s headquarters. The varying block heights and vertical lines create an imposing layering effect in a legible way that makes the building look slim and clean.

The 26-storey building boasts 19-storey of Grade A office with a layout that allows utmost functionality with ample open spaces, measuring over 10 meters in width and three meters of clear height. The top and penultimate floors are senior executive floor and VIP reception floor respectively. A rooftop garden is unveiled with landscape design.

The building also provides state-of-the-art building services that not only meet the needs of international financial firms but also reduce energy consumption.

Project: China Construction Bank Tower
Location: Hong Kong
Architect: Aedas
Client: China Construction Bank and Lai Sun Development
Gross floor area: 20,850 sq-m

Recent Posts

  • No. 1 Grosvenor Square in Central Mayfair, London

    Square deal


    London’s famous Grosvenor Square turns into luxury residences

    Posted on Nov 21, 2017
    View
  • Villa Kali’s overlapping levels are inspired by the nearby rock formations, while the overall design refers to the layout of traditional Lebanese homes, where rooms are grouped around a courtyard (Photo. Nadim Asfar)

    Elemental Language


    Lebanon's Villa Kali mansion maximises sight lines to the ocean with its beachfront location

    Posted on Nov 21, 2017
    View
  • Photo: Studio Borlenghi

    Urban landmark


    Renzo Piano-inspired La Piazza del Vento turns into a permanent artwork in Genoa

    Posted on Nov 17, 2017
    View
  • Photo. Durston-Saylor

    Classically Modern


    Juan Pablo Molyneux's creativity and reverence for history have won him a host of high-profile clients

    Posted on Nov 7, 2017
    View
Top