• SUBSCRIBE NOW
SEARCH

Cheung Fai Building development by MVRDV in Kowloon

by Sophie Cullen on Jul 24, 2015 in Architecture
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on Sina WeiboShare on Tencent WeiboEmail this to someone

The Netherlands-based firm MVRDV are currently transforming The Cheung Fai Building in East Kowloon, Hong Kong

In one of the pioneer projects of the Kwun Tong district, this conversion sees the transformation of the former warehouse into a series of office spaces for creative companies. The 14-storey building offers views of Victoria Harbour from its Wai Yip Street location and will also include shops, restaurants and a ground-floor car park area. This is the first conversion by MVRDV to be realised in Hong Kong, and it is hoped that it will be completed by September, 2015.

10_INTERIOR_WORKING_SPACE_GLASS

Restricted by building regulations, the firm has opted to create well-lit spaces through loft-style designs which expose the raw structure and is complemented with glass finishing. Glass is inserted between columns and beams as floor and ceiling finishes, clearly distinguishing old and new and showing how the building works right down to the installations. For the facade, all non-load bearing elements have been replaced with glass, allowing the maximum amount of light to reach into the interior. The top floor is slated to include a communal terrace for workers to relax in or use for meetings.

07_INTERIOR_LOBBY

 

, , , , , , , ,

Recent Posts

  • unnamed (1)

    The spaceship has landed


    MAD designs new futuristic headquarters for Faraday Future in California

    Posted on Aug 15, 2017
    View
  • Hilton Jinan South Hotel & Residences offers panoramic views of the nearby mountains, springs and lush scenery

    Dual luxury


    Wilson Associates designs luxury hotels in China and Japan

    Posted on Aug 15, 2017
    View
  • Chu Chih-Kang’s Fangsuo bookstore, Chengdu

    On the cutting edge


    Seven leading designers on redefining China's architectural and design landscape

    Posted on Aug 1, 2017
    View
  • Portal-like frames, part of the original structure, change the view as one moves around the house

    Old becomes new


    Japan’s Apollo Architects renovates old family house in Tokyo

    Posted on Aug 1, 2017
    View
Top