SEARCH

C&C Pavilion at Guangzhou Design Week

by Sophie Cullen on Jan 4, 2016 in Architecture
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on Sina WeiboShare on Tencent WeiboEmail this to someone

C&C Design Co. Ltd. designed the C&C Pavilion at Guangzhou Design Week as an interactive art installation

Designed by Peng Zheng and Xie Zekun of the Guangzhou-based architecture and interior design firm, the pavilion consisted of several glass boxes that were accessible by the public through various entrances. When the audience moved inside the space, they could see a range of different images projected onto the glass screens that separated each area and the floor.

l (2)

Electronic screens stationed at the the edges of the installation projected false images of what was outside the boxes, essentially creating an entrapped feeling for viewers. The gradient in the laminated glass gave the pavilion a haze-like feeling, with the architects wanting to allude to the similar quality that can be sensed in many cities in China.

l (1)

In addition to the reference of air quality with the haze, the art installation also hoped to express the idea of modern people in a virtual world. The designers wanted to reflect the idea that a sense of loneliness has been caused by modern society as people disengage with one another.

l (3)

On the third day of the exhibition, the audience began to use brushes, which the organisers offered, to graffiti and paint on the glass, expressing their understanding of the project.

, , , , , , , , , , ,

Recent Posts

  • Valley XL Rendering

    Valley XL


    The first details of Valley XL, a major new cultural development project in China, have been unveiled

    Posted on Jul 17, 2018
    View
  • Photo: Philippe Ruault

    Architecture as emotion


    Italian architect Massimiliano Fuksas talks about his inspirations, how buildings can be works of art and how the design process can be an emotional one

    Posted on Jul 9, 2018
    View
  • 2396_FP655711

    Bamboo apple


    Foster + Partners reveals completion of all new Apple Cotai Central store with the design conceptualised as a 'paper lantern'

    Posted on Jul 4, 2018
    View
  • ADT-graphic-1

    Meet the judges


    To be the best, you’ve got to be assessed by the best – introducing the 2018 A&D Trophy Awards judging panel

    Posted on Jul 3, 2018
    View
Top