• SUBSCRIBE NOW
SEARCH

Bogle Architects start construction of office development in Bratislava

by Sophie Cullen on Jul 20, 2015 in Architecture
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on Sina WeiboShare on Tencent WeiboEmail this to someone

Bogle Architects have recently started the construction of Staromestska office development in Bratislava, Slovakia

The project was won by the firm through an invited competition in 2012 and incorporates a 10,200 sq-m commercial office scheme with views out over the historic town centre. The bold addition to the urban centre considers the heritage sites of the surrounding area in its design while also reflecting the city’s move into the future.

141105_003_STREET LOBBY

The facade of the building is set back at ground level to enhance the public realm which creates a partially sheltered pedestrian route and a striking social interface. The main entrance is located at the most prominent corner point of the building with the facade using a panellised system to correspond with internal office planning grid. Vertical fins on the exterior act as shading elements and also reflect the solid articulation of the adjacent Supreme Court building.

A03_closeup

A simple building form creates a distinctive character, with the “bull nose” rounded corners allowing for exceptional views from all levels whilst minimising the loss of natural daylight created by surrounding buildings. The project is one of several by Bogle Architects in the city that have also included a school and residential apartments.

Recent Posts

  • No. 1 Grosvenor Square in Central Mayfair, London

    Square deal


    London’s famous Grosvenor Square turns into luxury residences

    Posted on Nov 21, 2017
    View
  • Villa Kali’s overlapping levels are inspired by the nearby rock formations, while the overall design refers to the layout of traditional Lebanese homes, where rooms are grouped around a courtyard (Photo. Nadim Asfar)

    Elemental Language


    Lebanon's Villa Kali mansion maximises sight lines to the ocean with its beachfront location

    Posted on Nov 21, 2017
    View
  • Photo: Studio Borlenghi

    Urban landmark


    Renzo Piano-inspired La Piazza del Vento turns into a permanent artwork in Genoa

    Posted on Nov 17, 2017
    View
  • Photo. Durston-Saylor

    Classically Modern


    Juan Pablo Molyneux's creativity and reverence for history have won him a host of high-profile clients

    Posted on Nov 7, 2017
    View
Top