SEARCH

Blackfriars Circus

by Sophie Cullen on Sep 22, 2015 in Architecture
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on Sina WeiboShare on Tencent WeiboEmail this to someone

Barratt London has unveiled the plans for its latest development in London, Blackfriars Circus

The project will include 336 one, two and three-bedroom apartments and four-bedroom duplex penthouses across a collection of five buildings varying in height from five to 28-storeys. The structures will be arranged around a central courtyard area, a space that will be open to all. Situated in Blackfriars, one of the latest areas in London's Zone 1 to undergo regeneration, the property will be the latest edition to Blackfriars Road, a location that will soon be transformed into a tree-lined boulevard surrounded by restaurants, cafes and retail spaces.

Gary Patrick, Regional Sales Director, Barratt London, said: "The regeneration of Southwark and its superb transport links is generating strong interest in Blackfriars Circus. It will attract residents that are seeking a well-appointed home, close to a raft of local amenities in a part of London that holds a strong identity within the community."

CGI-15.08.14-BlackfriarsCircus-DevelopmentHero

 

Designed by Stirling Prize-winning architects Maccreanor Lavington, most of the homes in the development will include a balcony or winter garden, and residents will also have access to two roof gardens, one of which is located at the top of the development's 28-storey building, that offer excellent views across London. The mixed-use quarter will also contain flexible workspaces that are able to accommodate up to 24 small businesses, aswell as two major new public spaces.

The tallest tower has a hexagonal plan to reduce visual impact from all angles. White glazed brickwork is used atop the building to create a crown of pinnacles, a distinctive new addition to the London skyline. This building will also house  a 24-hour concierge service on the ground floor and a dedicated entertainment room on the top floor. The development is expected to be completed in 2017.

 

 

, , , , , , ,

Recent Posts

  • _DSC4071

    Origami park


    Wenzhou’s new gem – the new Wenzhou Central Park Cultural Club by Lacime Architects is strikingly original, and origami-inspired

    Posted on Mar 15, 2019
    View
  • Ron Arad portrait

    Design maverick


    Ron Arad talks to Perspective about his unusual approach and latest collections – and how he’s not trying to save the world

    Posted on Mar 5, 2019
    View
  • Benoy regenerates historic Ningbo port site

    Regeneration


    Benoy has been appointed to redevelop a new mixed-use destination in one of China’s oldest cities, Ningbo

    Posted on Mar 4, 2019
    View
  • Tianjin Binhai Library design

    Reading the plans


    Four architecture firms changing the future of library design in the digital age

    Posted on Mar 4, 2019
    View
Top