SEARCH

Bean Buro's new artistic design for Kerry Logistics in Hong Kong

by Maria on Jun 19, 2017 in Architecture , Interiors , Top Story
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on Sina WeiboShare on Tencent WeiboEmail this to someone

Bean Buro has created a visitor experience centre at the headquarter of Kerry Logistics in Hong Kong that welcomes guests with contemporary art

Bean Buro has proposed an exterior art installation piece at the entrance spanning for 1,664sqft (155sqm) – a flock of LED light columns in a gradient from yellow to orange, which pulsate at nigh in a wind-like rhythm. The formation of the flock resulted from the interpretation of the company's logistical bar charts, as well as the movement of both vehicular and pedestrian traffic around the site.

 unnamed

The welcoming reception measures 3,727sqft (346sqm), and inhabits the top floor of the building, maintaining the openness of the space to the adjacent roof garden. An interactive space with a 9m long LED screen displays dynamic abstract animations referencing artist-ism of industrial spaces.

unnamed3

The flexible café space forms the social hub and welcomes the guests. Sculptural furniture and original Eero Saarinen chairs from the 1950's softly refer to the strict professionalism of the company. The space is flexible, with a boardroom opening up for events, or closed for private meetings.  Gallery style lighting and backlit rear walls of translucent glass enhance the legibility of the space. The oversized ceramic floor tiles are by Ronan & Erwan Bouroullec, to create an earthy and textured flooring. Acoustic fabric tiles, also designed by Ronan & Erwan Bouroullec, has been installed in bespoke exuberant color schemes as a backdrop for the meeting rooms.

3_Bean Buro_Interior Design_Cultural_Kerry Logistics Hong Kong_sample images

A fresh convention centre measuring 1,523sqft (141sqm), designed to accommodate 150 people, fits well for seminars using the full width LED display screen. High-performance acoustic panels, wrapped with fabrics by Kvadrat, were custom made to line the interior of the convention center. The walls are washed with a soft light, emphasising the textural quality of the fabric. This same colour pattern is utilised for the tiered auditorium seating. Movable, flexible and stackable chairs are located to the front of the tired seating to provide additional seating if necessary. The stage area is elevated as a single volume – wrapped in a monochrome blue. This creates a strong focal point which is emphasised by a full video wall to the rear of the stage.

, , , , , , ,

Recent Posts

  • 19_ZHA_Morpheus_photo Ivan Dupont

    Morpheus Tales


    Morpheus Hotel, Zaha Hadid's free-form high-rise exoskeleton steel structure opens in Macau

    Posted on Jul 23, 2018
    View
  • Quality Property and Facility Management Award

    QPFMA 2018


    The nomination period for 2018's Quality Property and Facility Management Award has now begun

    Posted on Jul 23, 2018
    View
  • Valley XL Rendering

    Valley XL


    The first details of Valley XL, a major new cultural development project in China, have been unveiled

    Posted on Jul 17, 2018
    View
  • Photo: Philippe Ruault

    Architecture as emotion


    Italian architect Massimiliano Fuksas talks about his inspirations, how buildings can be works of art and how the design process can be an emotional one

    Posted on Jul 9, 2018
    View
Top