• SUBSCRIBE NOW
SEARCH

'AN ALMOST FANTASTICAL WORLD'

by Suzanne Miao on May 15, 2014 in Architecture , Interiors
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on Sina WeiboShare on Tencent WeiboEmail this to someone

At the new Hanjie Wanda Square, UNStudio has created a retail complex described by Ben van Berkel as “almost a stage or a place of performance”

At the Wuhan Central Culture Centre, one of the most important areas of Wuhan City in China, late last year saw the completion of Ben van Berkel’s UNStudio new luxury shopping plaza, the Hanjie Wanda Square.

Following a competition in 2011, with design entries from national and international architects, UNStudio’s overall design was selected by Wanda as the winning entry for the façade and interior of the shopping plaza, which houses international brand stores, world-class boutiques, catering outlets and cinemas.

In UNStudio’s design, the concept of luxury is incorporated by means of focusing on the craftsmanship of simple yet noble materials, and combines both contemporary and traditional design elements in one concept. “Reflection, light and pattern are used throughout the Hanjie Wanda Square to create an almost fantastical world,” says van Berkel.

“New microcosms and experiences are created for the shopper, similar perhaps to the world of theatre, whereby the retail complex becomes almost a stage or a place of performance and offers a variety of different impressions and experiences to the visitor.”

Recent Posts

  • unnamed (1)

    The spaceship has landed


    MAD designs new futuristic headquarters for Faraday Future in California

    Posted on Aug 15, 2017
    View
  • Hilton Jinan South Hotel & Residences offers panoramic views of the nearby mountains, springs and lush scenery

    Dual luxury


    Wilson Associates designs luxury hotels in China and Japan

    Posted on Aug 15, 2017
    View
  • Chu Chih-Kang’s Fangsuo bookstore, Chengdu

    On the cutting edge


    Seven leading designers on redefining China's architectural and design landscape

    Posted on Aug 1, 2017
    View
  • Portal-like frames, part of the original structure, change the view as one moves around the house

    Old becomes new


    Japan’s Apollo Architects renovates old family house in Tokyo

    Posted on Aug 1, 2017
    View
Top